Uitgevlogen Eagles (afl. 36): Janota bezorgt nieuwe club meteen Super Cup

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Michal Janota (Arka Gdynia, Polen)
Michal Janota debuteerde zaterdag bij zijn nieuwe club Arka Gdynia tijdens de finale van de Poolse Super Cup tegen Legia Warschau. De middenvelder drukte gelijk zijn stempel: hij scoorde én dat bleek ook nog eens de winnende. De treffer viel vlak voor rust bij een 2-2 stand, Arka Gdynia had daarvoor al tot twee keer toe op achterstand gestaan. Dankzij het doelpunt van Janota won Arka Gdynia de Super Cup, want in de tweede helft werd door beide ploegen niet meer gescoord. Gefeliciteerd, Michal!

De winnende goal van Michal Janota bij zijn debuut voor Arka Gdynia.

Jerry van Wolfgang (Reno 1868 FC, Verenigde Staten)
Jerry van Wolfgang is op dreef bij Reno. Donderdag leverde hij een belangrijke bijdrage aan de 1-4 overwinning van zijn team op LA Galaxy II. Met een doelpunt in de eerste én tweede helft, bewees de aanvallend middenvelder zijn waarde voor Reno. Reno stijgt dankzij de winst weer een plekje en staat nu knap tweede in de USL. Van de 32 doelpunten die Reno tot nu toe heeft gescoord dit seizoen, kwamen er vijf van de schoen van Van Ewijk.

De goals van Jerry van Ewijk tegen LA Galaxy II.

Kari Arkivuo (Häcken, Zweden)
Kari Arkivuo en zijn ploeg wonnen donderdag van het Letse Liepāja in de eerste kwalificatieronde van de Europa League. Dankzij een overtuigende 0-3 overwinning hoeft Häcken zich niet al te veel zorgen te maken voor de return van donderdag. Zondag maakte Arkivuo een ongelukkige fout in de competitiewedstrijd tegen IFK Norrköping. Door een eigen goal van de verdediger tien minuten voor tijd, verloor Häcken de wedstrijd met 2-1. Häcken staat op de negende plek in de Allsvenkan, het hoogste niveau van Zweden.

Het eigen doelpunt van Kari Arkivuo.

Stefano Beltrame (Juventus, Italië)
Stefano Beltrame verwelkomde een nieuwe teamgenoot bij Juventus. Normaal gesproken geen wereldnieuws, tenzij je nieuwe ploeggenoot Cristiano Ronaldo heet natuurlijk. De voormalig middenvelder van Go Ahead Eagles plaatste trots onderstaande foto op zijn Instagram:

Randy Wolters (NEC)
Randy Wolters keerde deze week terug op de Nederlandse velden. De aanvaller heeft het Schotse Dundee FC verlaten om voor NEC te gaan spelen, waar hij een contract voor twee jaar heeft getekend. Wolters maakte een jaar geleden de overstap van Go Ahead Eagles naar Dundee, maar kwam daar niet verder dan zestien wedstrijden. Ondanks een contract tot medio 2019, laat de Schotse club hem transfervrij naar NEC vertrekken. Op 28 september treft Wolters zijn oud-teamgenoten van Go Ahead Eagles, als de Eagles in Nijmegen op bezoek moeten. Tot dan, Randy! 😉