In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week vijf oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Jerry van Ewijk (Orange County, Verenigde Staten)
Hoewel er het afgelopen weekend niet werd gevoetbald in de hoogste divisies in Europa vanwege de WK-kwalificatiewedstrijden, werd er wel gespeeld buiten Europa. In de een-na-laatste speelronde van de United Soccer League kreeg Orange County zondag Reno 1868 op bezoek. Bij een 0-2 achterstand wist de ploeg mede dankzij een assist van Van Ewijk de achterstand nog te verkleinen tot 1-2. Helaas volgden er tien minuten later snel na elkaar twee doelpunten voor de tegenstander en was de wedstrijd gespeeld. Met nog één wedstrijd te gaan in de competitie staat Orange County nu op de tiende plek.


De assist van Jerry van Ewijk.

Diego Michiels (Borneo FC, Indonesië)
Ook in Indonesië rolde de bal afgelopen weekend. Diego Michiels wist zondag met zijn ploeg een knappe overwinning te boeken op de nummer drie PSM Makassar. De tegenstander, onder leiding van de Nederlandse coach Robert Alberts, wist tot twee toe keer de achterstand te verkleinen tot één doelpunt, maar dat bleek niet genoeg. De ploeg van geboren Deventenaar Michiels won met 3-2 en hield de punten in eigen huis. Borneo is daarmee terug in de top-10 in de nieuwe Liga 1 competitie.


Highlights van de wedstrijd Borneo FC – PSM Makassar.

Michal Janota (Stal Mielec, Polen)
Ook Michal Janota kwam met zijn ploeg in actie op het tweede niveau van Polen. Uit bij Wigry Suwalki werden zaterdag kostbare punten verspeeld; er werd met 2-0 verloren. Stal Mielec blijft vijfde, maar het verschil in punten met de nummer zes tot en met tien is klein. Vrijdag ontvangt Stal Mielec koploper Chojniczanka Chojnice.


De twee goals uit de wedstrijd Wigry Suwalki – Stal Mielec.

Jarchinio Antonia (Curacao)
Jarchinio Antonia is de enige oud-Eagle die deze week in actie komt als international. Drie maanden na het avontuur op de Gold Cup speelt Curacao vanavond een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Qatar.