Uitgevlogen Eagles (afl. 46): Rode kaart Kieftenbeld herroepen

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)
Maikel Kieftenbeld werd vorige week tijdens de wedstrijd tegen Brentford met een directe rode kaart van het veld gestuurd, vanwege een vermeende hand naar het hoofd van een tegenstander. Birmingham vocht de rode kaart aan… en met succes. Op basis van videobewijs werd de rode kaart ingetrokken. Door het ontbreken van een VAR gebeurde dit pas na de wedstrijd.

“Gerechtigheid”, volgens de middenvelder van Birmingham City, die wegens de rode kaart ook nog drie wedstrijden schorsing boven het hoofd hing. De uitspraak kwam net op tijd, waardoor Kieftenbeld een dag later in de basis begon tijdens het 3-1 gewonnen duel tegen Rotherham United.

De verbaasde reactie van Maikel Kieftenbeld op zijn rode kaart.

Michal Janota (Arka Gdynia, Polen)
Michal Janota en zijn ploeg boekten zondag een 3-1 overwinning op Zaglebie Lubin. De wedstrijd werd echter niet zo makkelijk gewonnen als de uitslag doet vermoeden. Pas na een rode kaart aan de kant van de bezoekers in de tweede helft, wisten Janota en zijn ploeggenoten de wedstrijd te keren. In de slotfase werd de wedstrijd in het slot gegooid, mede dankzij een assist van Janota.

Michal Janota verzorgt de assist op de 3-1.

Mathias Ranégie (Syrianska FC, Zweden)
Week in week uit weet Mathias Ranégie het net te vinden. Zaterdag schoot hij opnieuw raak, ditmaal tegen Linköping City. Met een 0-3 voorsprong binnen een kwartier leek de wedstrijd ‘in the pocket’ voor Syrianska. Linköping maakte het echter nog spannend, door snel achter elkaar twee keer te scoren en zo terug te komen op 2-3. In de tweede helft bleek Syrianska dan toch een maatje groter, de ploeg van Ranégie won met 2-4 en ging met drie punten naar huis.