Uitgevlogen Eagles (afl. 47): Promes in actie voor Oranje

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Quincy Promes (Sevilla, Spanje)
Quincy Promes kwam afgelopen week tweemaal in actie voor het Nederlands Elftal. Hoewel de aanvaller van Oranje bij Sevilla niet verzekerd is van een basisplaats, kreeg hij die dinsdag tegen België wel. De vriendschappelijke wedstrijd eindigde in 1-1. Zaterdag werd met 3-0 gewonnen van Duitsland, waarmee de eerste UEFA Nations League-zege te pakken is. Promes viel halverwege de tweede helft in en verzorgde de assist op de 2-0 van Depay. A.s. zaterdag staat de kraker tegen FC Barcelona op het programma voor Sevilla, een wedstrijd die Promes en zijn ploeggenoten moeten winnen om eerste te blijven in LaLiga.

De assist van Quincy Promes op Oranje-ploeggenoot Memphis Depay.

Jerry van Wolfgang (Reno 1868 FC, Verenigde Staten)
Jerry van Wolfgang speelde zondag tegen Orange County SC, de club waar hij vorig seizoen voor uitkwam én koploper in de Western Conference van de USL. Na een kwartier spelen viel de openingstreffer uit een corner van Reno. Van Wolfgang wist zijn ploeggenoot te vinden, die hard binnen kon koppen. De wedstrijd eindigde in 3-1 in het voordeel van Reno.

Uit een corner van Jerry van Wolfgang valt de openingstreffer tegen Orange County.

Onlangs deelde Van Wolfgang een filmpje met mooie beelden uit zowel zijn binnenlandse als buitenlandse carrière.

Hoogtepunten uit de carrière van de 26-jarige Van Wolfgang.

Mathias Ranégie (Syrianska FC, Zweden)
Mathias Ranégie is inmiddels een vaste naam in deze rubriek. De topscorer van Syrianska weet namelijk week in week uit te scoren en zondag kon er daar weer eentje bij opgeteld worden. Thuis werd een 3-1 overwinning geboekt op hekkensluiter Skelleftea. Ranégie scoorde vlak na rust de 2-0. Met nog vier wedstrijden te gaan dit seizoen staat Syrianska momenteel tweede op het derde niveau in Zweden, een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op play-offs om promotie naar de Superettan.