In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Zwitserland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Alex Schalk (FC Servette, Zwitserland)
We hadden een tijdje niets van hem gehoord, maar hij blijft een echte spits. Dit liet hij maar weer eens blijken afgelopen zaterdag. Met twee echte ‘Schalk-goals’ had hij een groot aandeel in de 4-1 overwinning van zijn ploeg FC Servette tegen FC Vaduz. Door de overwinning bleef de ploeg koploper in de Challenge League, het tweede niveau in Zwitserland.


Goals Schalk: 0:57 en 3:01

Leon de Kogel
Afgelopen vrijdag mochten we Leon de Kogel ontvangen als Match Legend. In de Matchday! vertelde hij onder anderen dat hij veel medeleven heeft gekregen van Eagles-kant, en ook op Instagram bedankt hij de fans voor het warme welkom in Deventer. Hopelijk tot snel, Leon!

Elvis Manu (Akhisar Belediyespor, Turkije)
Nadat we hem twee weken geleden nog zagen scoren in de Europa League, doet hij dat in de competitie dunnetjes over. Al na acht minuten lag de bal in het netje in het duel tegen Bursaspor. Het mocht, helaas voor Manu, niet baten. Het werd uiteindelijk 2-4 voor Bursaspor, waardoor Akhisar Belediyespor niet wegkomt uit de degradatiezone. Dit geldt overigens ook voor Kayserispor, de ploeg van Deniz Türuc, al komt de middenvelder al twee maanden niet in actie wegens een blessure.