Uitgevlogen Eagles (afl. 52): Kieftenbeld scoort van 40 meter, Schalk op dreef

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Zwitersland tot in Engeland volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Alex Schalk (FC Servette, Zwitserland)
Opnieuw in deze rubriek: Alex Schalk. De spits heeft zijn draai gevonden bij zijn ploeg, FC Servette. In de 5-1 overwinning op Chiasso dit weekend scoorde hij de eerste goal van de wedstrijd. De overwinning mag eigenlijk geen verrassing meer heten. Dit is al de tiende wedstrijd achter elkaar dat Schalk met zijn ploeg ongeslagen blijft, en de zevende op rij die Servette weet te winnen. Voor Schalk is het de derde wedstrijd op rij dat hij scoort voor de koploper van het tweede niveau in Zwitserland.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)
Of het de bedoeling was valt over te discussiëren, maar een bijzondere moment was het zeker. In de wedstrijd Birmingham City – Preston North End kreeg Maikel Kieftenbeld vlak na rust de bal voor zijn voeten en schoot de bal weg, richting keeper Howler van Preston North End. Waar iedereen dacht dat de doelman de bal rustig kon aannemen, liet hij de bal op bizarre wijze door zijn handen en voeten glippen, en deze viel pardoes in het netje. Door deze enorme blunder werd de score geopend, waarna de score opliep tot een 3-0 overwinning voor Birmingham City.

Henrik Ojamaa (Miedź Legnica, Polen)
Ook Henrik Ojamaa wist dit weekeinde het net te vinden. De avonturier, die we nog kennen van de wonderschone goal tegen NEC in 2016, schoot al in de tweede minuut de 1-0 binnen tegen Wisla Kraków. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-0 voor Miedź Legnica, een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Er bestaat overigens een goede kans dat we Ojamaa komend jaar in Nederland mogen bewonderen. Oranje lootte namelijk Estland in de EK-kwalificatiepoule, waarin Ojamaa een vast gezicht is bij de Esten.