In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Engeland tot in Israel volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Een mooie week voor Deniz Türüç. Na twee maanden lang blessureleed maakte de middenvelder eindelijk weer zijn eerste minuten voor Kayserispor. Hij drukt meteen zijn stempel op op zijn team, want mede door zijn inbreng wist de ploeg de laatste drie wedstrijden te winnen. Daar waar Kayserispor zonder Türüç moeite had punten te pakken. Vorige week maandag scoorde Türüç in een knotsgekke wedstrijd tegen hoogvlieger Kasimpasa de tweede goal in een 0-3 overwinning. Dit weekend won Kayserispor weer, dit keer met 1-0 tegen het Akhisar Belediyespor van Elvis Manu. Door de overwinningen is Kayserispor uit de degradatiezone geklommen, en staat nu op een 13e plaats.

Pedro Chirivella (Liverpool, Engeland)
Dit seizoen is Pedro Chirivella weer terug in Engeland, na anderhalf jaar in Nederland te hebben gevoetbald. Hij weet helaas nog niet door te dringen in het eerste team van Liverpool, maar laat zich wel zien bij Liverpool onder 23. De middenvelder scoorde de 1-1 in de wedstrijd tegen Swansea City met een droge knal in de rechterhoek. In de 96e minuut had Chirivella vanaf de stip zelfs de 1-2 op zijn schoen, maar helaas voor hem pakte de keeper de strafschop en bleef het 1-1.

Nigel Hasselbaink (Hapoel Be’er Sheva)
Nog zo’n avonturier is Nigel Hasselbaink, die nu aan zijn tweede seizoen bezig in Israël. Afgelopen weekend speelde Hasselbaink tegen de club waarvan hij deze zomer voor bijna 2 miljoen overkwam, Hapoel Ironi Kiryat Shmona. De kleine aanvaller deed zijn oude ploeg pijn, want Hasselbaink scoorde als invaller de 1-1, in een wedstrijd die uiteindelijk in de slotfase met 2-1 werd gewonnen door Hapoel Be’er Sheva. De ploeg van Hasselbaink staat dankzij de zege nu derde op het hoogste niveau van Israël.

Alex Schalk (FC Servette, Zwitserland)
Het zal u niet verbazen dat Alex Schalk weer in onze rubriek te vinden is. De spits had andermaal een aandeel in het succes van zijn ploeg Servette, die deze keer met 4-1 won van FC Rapperswil-Jona. Schalk versierde een strafschop en maakte zelf de belangrijke 2-1 vanaf de stip, waardoor hij zijn 5e goal in 5 wedstrijden aantekende. Servette staat nog steeds eerste in de Challenge League (tweede niveau Zwitserland), met 6 punten voorsprong op de nummer 2.