In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Elvis Manu & Deniz Türüç (Akhisar Belediyespor & Kayserispor)
Terwijl de twee in de competitie met elkaar in een degradatiestrijd zijn verwikkeld, moesten ze het twee dinsdagen achter elkaar tegen elkaar opnemen in de beker. Manu en zijn Akhisar Belediyespor kwamen het beste uit de strijd. De ploeg stond vorige week lang met 0-2 voor, maar Nederlander Tjaronn Chery maakte het nog enigszins spannend voor de terugwedstrijd. Die werd vanmiddag namelijk gespeeld en eindigde in 0-0. Manu is dus door!

Quincy Promes (Sevilla, Spanje)
Ook Quincy Promes heeft een heuse voetbalwinter erop zitten. De ene na de andere wedstrijd speelde hij met Sevilla, waar hij overigens niet altijd in de basis stond. Als rechtervleugelverdediger in een vijfmansverdediging heeft hij natuurlijk een nieuwe rol gekregen bij zijn club. Dat merkte de bondscoach natuurlijk ook op, en stuurde hem zelfs een appje. Afgelopen weekend was Promes overigens minder succesvol, het verloor met Sevilla met 2-0 bij Real Madrid.

Jerry van Wolfgang
Jerry van Wolfgang speelt nu al twee jaar in Amerika. In 2017 bij Orange County, in 2018 bij Reno 1868. In totaal wist de middenvelder, die we kennen als Van Ewijk, 14 competitiegoals te maken in 58 duels. Maar nu is hij transfervrij, zijn contract is namelijk eind vorig jaar afgelopen. Wie weet staat Van Wolfgang voor een nieuw avontuur, dus wie haalt hem op?

Koen Brack (AS Sora Calcio, Italië)
Hij is 37 jaar, en nog steeds zo fit als een hoentje! De verdediger, die in 1999 zijn profcarrière begon bij Go Ahead Eagles, heeft eind vorig jaar een transfer gemaakt naar de Serie D, om daar nog een jaar of 2 te spelen. Koen is inmiddels een echte Italiaan, zo blijkt uit een mooi interview van Deventer Radio met Koen Brack.