In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Frankrijk tot in Australië volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Aaron Nemane (Tubize, België)
In België is Aaron Nemane een vaste waarde bij Tubize, dat uitkomt op het tweede niveau. Hij heeft lang moeten wachten op zijn eerste goal voor de ploeg, maar die heeft hij na dit weekend te pakken. En wat voor één! Nadat hij op snelheid de verdediging te kijk zet, schiet hij prachtig in de kruising. Dit bleek ook de winnende te zijn, het werd 0-1 voor Tubize.

Quincy Promes (Sevilla, Spanje)
Hij blijft hoge ogen gooien in bij Sevilla: Quincy Promes. Als veel opkomende back is hij levensgevaarlijk aan de rechterkant. Dit bewees hij eerder vorige week tegen Barcelona, toen hij met een fraaie assist de 2-0 inluidde. Ook dit weekend liet Promes zich zien. Na een ijzersterke wedstrijd gunden zijn teamgenoten Promes om de gegeven penalty te nemen in de 90e minuut. In eerste instantie miste hij, maar in de rebound maakte hij de 5-0 tegen Levante.

Levi Opdam (Paris Saint Germain) & Kevin Brands (Lampang FC)
Ook maakten een paar oud-Eagles hele mooie en opvallende transfers. Kevin Brands tekende bij Lampang FC, uitkomend op het tweede niveau in Thailand. Daarnaast werd vanmiddag bekendgemaakt dat Levi Opdam wel een erg mooie transfer gaat maken. De verdediger, die eerder uitkwam voor Go Ahead Eagles en Jong AZ, tekent een contract voor een half jaar bij Paris Saint Germain. “We zijn er zojust uitgekomen. Levi heeft een contract voor een half jaar getekend”, laat zaakwaarnemer Bert van Dun vandaag weten aan De Telegraaf.

We wensen deze avonturiers veel succes bij hun nieuwe club!

Mawouna Amevor (Chonburi FC, Thailand)
Ondertussen zat Mawouna Amevor dit weekend lekker te genieten in Bangkok. De verdediger speelt tegenwoordig bij Chonburi FC, uitkomend op het hoogste niveau in Thailand. Amevor kan nog even genieten van de rust; 23 februari begint de competitie in Thailand namelijk weer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Bangkok for the weekend 📍🌃

Een bericht gedeeld door Maka (@mk.amevor) op