In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Jarchinio Antonia (AEL Limassol, Cyprus)
Sinds de winterstop heeft Jarchinio Antonia een nieuwe club, en daar laat hij zich meteen gelden. In een bekerwedstrijd tegen THOI Lakatamia, dat een niveau lager speelt dan AEL Limassol, was hij de hele eerste helft al gevaarlijk met een paar razendsnelle acties. Kort voor rust was Antonia verantwoordelijk voor een prachtige assist op de 5-0 van Limassol, waarna hij zelf voor de 6-0 zorgde. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 8-0 overwinning. De laatste goal van de wedstrijd is ook het kijken waard, rond 5:14 in de onderstaande samenvatting.

Rick Ketting (IFK Mariehamn, Finland)
We hebben er een nieuwe Uitgevlogen Eagle bij! Rick Ketting heeft gekozen voor een avontuur in Finland, en bij niet zomaar een team. IFK Mariehamn werd in 2016 kampioen van Finland en speelde in 2017 daardoor zelfs voorronde Champions League. De club, die in 2019 honderd jaar bestaat, is gelegen in een eilandengroep linksonder Finland. Meer hierover lees je in dit interview dat de Stentor met hem had. We wensen Rick een mooie periode toe!

Teije ten Den (CD Guijuelo, Spanje) & Guyon Philips (Alcobendas Sport, Spanje)
Twee oud-spitsen van Go Ahead Eagles gaan een Spaans avontuur aan. Voor Teije ten Den is het zijn eerste buitenlandse club. Hij komt over van FC Volendam, en gaat spelen bij CD Guijuelo, uitkomend op het derde niveau van Spanje. Hierop komt ‘Toi Toi Teije’ onder meer de beloften van Real Madrid en Atlético Madrid tegen.

Guyon Philips gaat voor de tweede keer een buitenlands avontuur aan. Hij speelde hiervoor bij UMF Vikingur, een club op het tweede niveau van IJsland. De nieuwe club van Philips, Alcobendas Sport, komt uit op het vierde niveau van Spanje. We zien graag veel goals tegemoet van deze twee Uitgevlogen Eagles!