In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Finland tot in Indonesië volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Diego Michiels (FC Borneo, Indonesië)
Het voetbal in Indonesië is ook weer begonnen. Diego Michiels trad vorige week in de beker aan tegen PSMP Mojokerto, en won met maar liefst 6-0. Als rechtsback scoort Michiels niet al te vaak, maar hij wist in deze wedstrijd toch de laatste goal van de wedstrijd te maken. Na een combinatie aan de rechterflank werkte de geboren Deventenaar beheerst af met een schot in de lange hoek. In mei begint de competitie weer voor FC Borneo.

Rick Ketting (IFK Mariehamn, Finland)
Vorige week vertrokken naar Finland, en meteen al een basisplaats. En hoe! In een bekerwedstrijd tegen FC Lahti speelde Rick Ketting de hele wedstrijd en hield hij samen met zijn defensie ‘de nul’. Het werd 1-0 voor Mariehamn. Voor Ketting is het, net als voor Michiels, nog even wachten totdat de competitie begint. Op 8 april treedt hij voor het eerst aan in competitieverband, dan speelt hij met zijn nieuwe club tegen topclub HJK Helsinki.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Wie deze week ook niet mag ontbreken in deze rubriek, is Deniz Türüç. Niet omdat hij heeft gescoord of een assist heeft geleverd, maar om een heel mooie statistiek. Kayserispor is de afgelopen negen competitiewedstrijden ongeslagen gebleven, terwijl ze daarvoor nog diep in de degradatiezorgen zaten. Dat Türüç kort vóór deze imposante reeks terugkwam van een blessure lijkt geen toeval te zijn. Dit weekend werden er zelfs drie punten gepakt tegen concurrent Fenerbahçe (1-0). Geïnspireerd door een grote meester lijkt hij onmisbaar voor de Turkse club.

Alex Schalk (FC Servette, Zwitserland)
De competitie voor Schalk is ook weer begonnen op het tweede niveau van Zwitserland. Een goede teamprestatie was het niet; er werd namelijk met 2-1 verloren van FC Chiasso. Het zal u niet verbazen, maar Schalk kon het toch niet laten om nog een goaltje te prikken. Hij maakte de 0-1, na goed doorzetten. Ondanks de nederlaag lijkt er nog geen man overboord voor Servette. De gevallen topclub staat nog 9 punten voor op de nummer 2, Lausanne Sport.

Pedro Chirivella (Extremadura UD, Spanje)
We hebben deze transfer vorige week even over het hoofd gezien, maar het is nog steeds noemenswaardig. Pedro Chirivella kon niet rekenen op speelminuten bij Premier League-koploper Liverpool, en is verhuurd aan Extremadura UD, dat uitkomt in de Segunda Division A. Dit is het één-na-hoogste niveau van Spanje. Succes, Pedro!

Jerry van Ewijk (Orange County SC, Verenigde Staten)
Ook Jerry van Ewijk, tegenwoordig beter bekend als Jerry van Wolfgang, heeft een nieuwe club gevonden. Of beter gezegd: een oude club. Hij verruilt Reno FC voor Orange County SC, waarvoor hij twee jaar geleden ook al actief was. Hij blijft dus nog even actief op het tweede niveau van de Verenigde Staten. Een prachtig avontuur gaat door!