Uitgevlogen Eagles (afl. 6): Promes, Türüç & Çolak trefzeker

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week vijf oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes scoorde afgelopen dinsdag zijn allereerste doelpunten in de Champions League. Met maar liefst twee doelpunten en twee assists was Promes één van de uitblinkers in de wedstrijd tegen Sevilla. Na een kleine twintig minuten spelen bracht Promes zijn ploeg op voorsprong. Tien minuten later kwam Sevilla alweer langszij, maar in de tweede helft maakte Melgarejo er op aangeven van Promes 2-1 van. Spartak bleef daarna de score uitbreiden, met opnieuw een assist voor Promes op de 4-1. Met een rake knal in de verre hoek bepaalde Promes uiteindelijk de eindstand op een overtuigende 5-1. Spartak staat nu tweede in de poule, achter Liverpool dat dankzij de 0-7 overwinning op Maribor een beter doelsaldo heeft, en één punt voor Sevilla.

In de Russische Premier League doet Spartak het minder goed. Tegen FC Amkar Perm bleef het zaterdag 0-0. De huidige landskampioen zakt daardoor naar een teleurstellende zesde plek en heeft al acht punten achterstand op koploper Zenit Sint-Petersburg.

De briljante wedstrijd van Quincy Promes tegen Sevilla.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Ook Deniz Türüç blonk dit weekend uit en hielp zijn ploeg met een doelpunt en een assist aan een 2-1 overwinning op Konyaspor. De middenvelder die in 2015 het rood-geel van Go Ahead Eagles inruilde voor het rood-geel van Kayserispor in zijn vaderland, zag de bal tijdens een duel in de zestien tegen de hand van de tegenstander ketsen. Het leverde hem een strafschop op, die hij zelf tussen de palen schoot. Een kwartiertje later zag hij Ryan Mendes vertrekken vanaf het middenveld en gaf hij de bal met een hoge pass mee aan zijn ploeggenoot, die er 2-0 van maakte. In de blessuretijd kwam Konyaspor nog terug tot 2-1, maar de punten bleven in eigen huis. Dankzij de winst van Kayserispor en het gelijkspel van de bovenste drie clubs in de Turkse Süper Lig, is het verschil met de top drie weer kleiner.

Deniz Türüç schiet zijn ploeg op voorsprong.

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
Halil Çolak maakte zaterdag zijn eerste doelpunt van het seizoen. De in Deventer geboren middenvelder opende vlak voor rust de score tegen Altinordu. Diep in de blessuretijd werd de score nog verdubbeld. De club die vorig seizoen promoveerde naar de op een na hoogste voetbaldivisie in Turkije staat nu achtste.

De eerste goal van het seizoen voor Halil Çolak.

Darren Maatsen (Apollon Smirnis, Griekenland)
Ook voor Darren Maatsen en zijn ploeg was er dit weekend een primeur, zij boekten zondag namelijk de eerste winst van het seizoen. Tegen Xanthi werd het 2-0, waardoor de eerste zege eindelijk binnen is voor de club uit de Griekse hoofdstad. Ondanks de belangrijke drie punten staat Apollon Smirnis nog steeds laatste in de Griekse Super League en zijn er meer overwinningen nodig om uit de degradatiezone te komen.

Kenny Teijsse (SF Deltas, Verenigde Staten)
Kenny Teijsse en zijn ploeg lieten zondag in de strijd om het kampioenschap belangrijke punten liggen. Tegen Carolina RailHawks werden de punten na negentig minuten verdeeld. De club uit San Francisco kwam in de eerste helft op achterstand, maar wist in de tweede helft nog wel een punt te redden. Koploper Miami FC wist dit weekend wel te winnen en loopt daarom twee punten uit op SF Deltas in de North American Soccer League.