In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Zwitserland tot in Zuid-Afrika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Alex Schalk (FC Servette, Zwitserland)
We beginnen met veruit de meest scorende Uitgevlogen Eagle: Alex Schalk. De spits scoorde dit weekend wéér, en maakte zo zijn 7e goal in zijn laatste 9 competitiewedstrijden. Dit keer was het slachtoffer SC Kriens, dat onderaan de ranglijst bungelt op het tweede niveau van Zwitserland. Het Servette van Schalk staat mede dankzij de 0-3 zege inmiddels 6 punten voor op de nummer 2, en kan langzaamaan denken aan promotie naar de ‘Super League’.

Robin Buwalda (IFK Mariehamn, Finland) & Justin Mathieu (Gorica, Kroatië)
Deze twee spelers speelden maar kort in Deventer, maar maken beiden een bijzondere transfer. Buwalda en Mathieu verhuizen namelijk beiden naar een andere oud-Eagle. Waar Rick Ketting een jaar geleden Buwalda nog verwelkomde in Deventer, doet hij dat nu in Finland. Overigens begonnen ze direct samen in de basis, en speelden met 0-0 gelijk tegen FC Honka.

In Kroatië werd Mathieu teamgenoten van Joey Suk, bij Gorica. De twee stonden niet eerder samen op het veld voor hetzelfde team, maar daar is dit weekend verandering in gekomen. Lang duurde dit samenspelen niet: Mathieu viel in de 91e minuut in, terwijl Suk de hele wedstrijd speelde. Ook het duel van deze twee eindigde in de brilscore, tegen Hajduk Split.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Hij blijft onmisbaar voor Kayserispor. Türüç heeft al wekenlang een bepalende rol bij Kayserispor, maar een doelpunt in het goede doel bleef uit voor hem. Tot afgelopen weekend, toen Kayserispor op bezoek ging bij Konyaspor. De goal van Türüç bleek uiteindelijk de enige goal van de wedstrijd te zijn, en zo boekten hij en zijn team een heel belangrijke zege. De ploeg staat nog maar 3 punten achter op de nummer 5 van Turkije, terwijl het nog niet zo lang geleden streed tegen degradatie.

Chris David (Cape Town City FC, Zuid Afrika)
Nog een mooie transfer voor een oud-Eagle! Chris David speelde niet veel bij Go Ahead Eagles, maar maakte in de wedstrijden die hij speelde wel indruk. Wegens twee zware blessures kwam hij tijden niet in actie. Na zijn tijd in Deventer maakte David alleen nog minuten bij Jong Utrecht, en zoekt nu zijn heil bij de Zuid-Afrikaanse subtopper Cape Town City FC. Een mooie transfer voor Chris!

Quincy Promes (Sevilla, Spanje)
Weliswaar verloor Sevilla met 2-4 van Barcelona dit weekend; Quincy Promes kon toch lachen na de wedstrijd. Hij wist namelijk het shirt van Lionel Messi te bemachtigen tijdens het ‘shirtje ruilen’. Zo krijgt zijn bijnaam ‘Promessi’ ineens een nieuwe betekenis! Messi lijkt het overigens ook geen slechte ruil te vinden, aan de foto te zien.

Dit bericht bekijken op Instagram

ProMessi ! #momentforlife

Een bericht gedeeld door Quincy Promes (@qpromes) op