In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Hij is dé man in vorm de laatste weken; Deniz Türüç. Elke week blinkt hij uit, en ook afgelopen weekeinde scoorde hij net als vorige week een belangrijke goal voor zijn ploeg. In de wedstrijd tegen Besiktas maakte hij de 2-1. Helaas voor Kayserispor scoorde Besiktas in de blessuretijd nog de 2-2, waardoor een stunt uitbleef tegen de nummer 3 van de Süper Lig. Wel bleef Türüç met zijn ploeg voor de tiende keer op rij ongeslagen, en staat nu zevende.

Levi Opdam (Paris Saint-Germain, Frankrijk)
Deze winter maakte Levi Opdam verrassend de overstap van (Jong) AZ naar Paris Saint-Germain. Hier zou hij in het tweede elftal minuten gaan maken en vooral een mooie tijd tegemoet gaan. De eerste stap daarin is gezet, want Opdam maakte zijn eerste minuten als invaller voor Paris Saint-Germain 2. Die minuten pakt niemand hem meer af!

Teije ten Den (CD Guijuelo, Spanje)
Ook Teije ten Den maakte deze winter een mooie overstap. Hij verkaste van FC Volendam naar het Spaanse Guijuelo, uitkomend in de Segunda División B. Tot nu toe maakt hij zijn minuten vooral door invalbeurten, en moet nog wachten op zijn eerste goal. Ook op het trainingsveld zit het hem nog niet mee. Als hij bezig is met een pass-oefening, wordt hij wel heel hardhandig aangepakt. Laten we hopen dat het per ongeluk was…