In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Rick Ketting & Robin Buwalda (IFK Mariehamn, Finland)
Een betere start bij je nieuwe club kan je je als verdediger bijna niet voorstellen. In de Finse beker gaat het voorspoedig met IFK Mariehamn, waar Ketting en Buwalda een vaste basisplaats hebben in het hart van de defensie. Het duo haalde 10 punten uit 4 wedstrijden, maar misschien nog belangrijker voor de twee oud-Eagles verdedigers: ze kregen geen enkele goal tegen. Ook tegen TPV hielden ze het doel schoon, de wedstrijd eindigde in 0-2.

De bekercompetitie, die voor aanvang van de reguliere competitie begint, wordt overigens binnen afgewerkt. Dit vanwege de nogal winterse temperaturen in Scandinavië…

Elvis Manu (Akhisar Belediyespor, Turkije)
De ploeg van Manu beleeft op zijn zachtst gezegd een rampseizoen. Waar het vorig jaar nog de Europa League haalde, staat het nu helemaal onderaan in de Süper Lig. Deze week speelde Akhisar tegen Kasimpasa in de competitie, waar het een paar weken geleden in de beker nog tegen won. Overigens kreeg Elvis Manu toen rood wegens een slaande beweging, en had hij dus nu wat recht te zetten. Dit deed hij, door de 1-1 te maken in de 32e minuut. Nadat het later ook 2-1 werd, leek Akhisar eindelijk weer punten te halen. Niets bleek minder waar, want in de 87e en de 95e minuut maakte Kasimpasa er 2-2 en 2-3 van, waardoor Manu en zijn ploeg wéér met lege handen kwamen te staan.

Guyon Philips (Alta IF Fotball, Noorwegen)
Een bijzonder verhaal viel op te tekenen bij Guyon Philips. Omdat Philips te laat geregistreerd stond bij de Spaanse voetbalbond, kon hij niet uitkomen voor zijn club Alcobendas Sport. Lang hoefde de spits daar niet om te rouwen, want daar was Alta IF Fotball uit Noorwegen om hem op te pikken. De club komt uit op het derde niveau van Noorwegen, een divisie lager dan het HamKam van Xander Houtkoop.

Isaï Marselia (Halesowen Town FC, Engeland)
“Weet je, als je dat rood-gele shirt aantrekt, wil je ook spelen in die volle Adelaarshorst. Dat is me niet gelukt en daar baal ik van.’’ Dit zei Isaï Marselia in september 2018 in de Stentor. Isaï Marselia werd na zijn tijd in de jeugdopleiding en beloften van Go Ahead Eagles door Mickleover Sports FC naar Engeland gehaald. Afgelopen week maakte hij de overstap naar een nieuwe club: Halesowen Town FC. Deze club komt uit op het zevende niveau van Engeland. Succes, Isaï!