In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Turkije tot in Spanje volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Jarchinio Antonia (Curaçao)
Niet alleen in Europa, maar ook in Noord- en Midden Amerika wordt de Nations League gespeeld. Curaçao had in de kwalificatiewedstrijden hiervoor al goede zaken gedaan waardoor ze een prima uitganspositie hadden om in poule A van de Nations League te komen. Dit is, net als bij ons, de poule met de sterkste tegenstanders. Met Antonia in de basis speelde Curaçao dit weekend tegen Antigua en Barbuda haar laatste kwalificatiewedstrijd. Antonia en zijn ploeg verloren verrassend met 2-1 van Antigua en Barbuda, maar dit had geen consequenties. Het land stelde alsnog een plek in poule A van de Nations League veilig, met onder andere Mexico, Costa Rica en de Verenigde Staten als tegenstanders.

Deniz Türüç (Turkije)
Het was een onvergetelijk weekend voor Deniz Türüç. De middenvelder speelt al maandenlang ijzersterk bij Kayserispor, en werd beloond met een plaats in de Turkse selectie. Waar hij in de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Albanië in de 88e minuut pas in het veld kwam, mocht hij tegen Moldavië vanaf het begin opdraven. Hij bewees het gelijk van de trainer. Met twee perfect genomen corners leverde hij de assists bij de 3-0 en de 4-0. Na deze prestaties, en die bij zijn club, is het nog maar de vraag hoe lang hij bij Kayserispor blijft.

Bekijk de wedstrijd hier terug.

Quincy Promes (Nederland)
Waar hij tegen Duitsland (2-3 verlies) wel in de basis begon, moest Quincy Promes de eerste kwalificatiewedstrijd op de bank beginnen bij Oranje. Tegen Wit-Rusland (4-0 winst) kwam hij er in de tweede helft in, en moest noodgedwongen de rechtsbackpositie overnemen van de geblesseerd uitgevallen Kenny Tete. Voor hem is dit geen ongebruikelijke positie; bij Sevilla speelt hij immers al weken op die plek. Voor Koert Westerman was dit een reden om een heuse rap te maken met Promes. Zo gek klinkt het nog niet!