Geen categorie

Uitgevlogen Eagles (afl. 7); Türüç redt tweemaal in blessuretijd

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke maandag vijf oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Deniz Türüç en zijn ploeg moesten donderdag op bezoek bij Yeşil Bursa voor een bekerduel. De thuisclub, die normaal op het derde niveau van Turkije speelt, wist het Kayserispor nog erg lastig te maken. In de tweede helft werd Türüç binnen de lijnen gebracht en wist de nummer 10 zijn invalbeurt te verzilveren: in de blessuretijd scoorde hij de winnende goal.

Maandag stond de topper tegen Fenerbahçe op het programma. Kayserispor, met Türüç in de basiself, kwam vier minuten voor rust verrassend op voorsprong in Istanbul. Niet veel later kwam Fenerbahçe alweer langszij, waardoor er met een gelijke stand werd gerust. In de tweede helft liep Fenerbahçe binnen een kwartier uit naar een 3-1 voorsprong. Door een eigen doelpunt kwam Kayserispor terug tot 3-2. Diep in de blessuretijd kreeg Kayserispor nog één vrije trap, nadat Türüc naar de grond ging. Hieronder zie je hoe dat afliep.

Jules Reimerink (Osnabrück, 3. Liga Duitsland)
Jules Reimerink speelde zaterdag een uitstekende wedstrijd. Met een doelpunt en twee assists had de middenvelder een belangrijke bijdrage in de 4-0 overwinning op Zwickau. Na een kleine twintig minuten opende Reimerink de score. Het betekende het tweede doelpunt van het seizoen voor de Nederlander die op het derde niveau van Duitsland speelt. De ruime overwinning en drie punten zijn belangrijk voor Osnabrück, dat met een achttiende plek in de degradatiezone verkeert. Volgende week treffen Reimerink en zijn ploeg koploper Paderborn, de club van oud-teamgenoot Koen van der Biezen.

De openingstreffer van Jules Reimerink.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Spartak liet opnieuw dure punten liggen in de Russische Premier League. Tegen Rostov kwamen de Moskovieten zaterdag niet verder dan een gelijkspel: 2-2. In de beker wist Spartak woensdag wel overtuigend te winnen van tweede divisionist Spartak Nalchik, het thuisduel eindigde in 5-2. Woensdag reizen Promes en zijn ploeg af naar Spanje voor de wedstrijd in de Champions League tegen Sevilla.

Goals en highlights van de wedstrijd Rostov – Spartak Moskou.

Kenny Teijsse (SF Deltas, Verenigde Staten)
Een domper voor Kenny Teijsse en zijn ploeg in de laatste wedstrijd van het seizoen. Zondag werd thuis met 0-2 verloren van Jacksonville Armada. SF Deltas eindigt als tweede in de North American Soccer League.

Goals en highlights van de wedstrijd SF Deltas – Jacksonville Armada.

Diego Michiels (Borneo FC, Indonesië)
Diego Michiels en zijn ploeg wisten de goede lijn van de afgelopen weken zaterdag niet door te zetten. In eigen huis werd met 1-2 verloren van Persija Jakarta. Borneo kwam in de tweede helft nog wel op voorsprong, maar slaagde er niet in de drie punten veilig te stellen. Borneo staat nu achtste in de Indonesische Liga 1, het tweede niveau.

Goals en highlights van de wedstrijd Borneo FC – Persija Jakarta.

Jerry van Ewijk (Orange County, Amerika)
Tot slot een eervolle vermelding voor Jerry van Ewijk. Hoewel het seizoen voor Orange County teleurstellend verliep met het missen van de play-offs, kan Jerry van Ewijk toch een persoonlijk succesje bijschrijven. Hij werd door de fans van Orange County verkozen tot Most Valuable Player 2017. Je leest meer in het artikel in de link.