Andersen-1

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Zuid-Afrika tot in Finland volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Rick Ketting (IFK Mariehamn, Finland)
Daar is ie weer in onze rubriek! Rick Ketting heeft helemaal zijn draai gevonden in Finland. Nadat hij, samen met Buwalda centraal in de verdediging, in de beker het doel meerdere malen schoonhield, was hij vorige week ook nog eens tweemaal trefzeker. Die lijn trok hij deze week door, want ook tegen RoPS stond hij weer op het juiste plekje. Vlak voor rust scoorde Ketting de 1-0, in een wedstrijd die uiteindelijk met 2-0 gewonnen werd door Mariehamn. Een knappe prestatie, aangezien ze na 26 minuten al met tien man stonden. Helaas hebben we geen beelden van de goal, maar we willen u de reactie van het officiële twitteraccount van de club niet ontnemen.

Stephan Andersen (FC Kopenhagen, Denemarken)
In januari 2014 stuntte Go Ahead Eagles met de komst van Stephan Andersen toen Eloy Room terug werd gehaald naar Vitesse in de winterstop. Andersen verrichtte de ene na de andere redding en had een groot aandeel in lijfsbehoud dat seizoen. De inmiddels 37-jarige keeper speelt weer in zijn geboorteland Denemarken, waar hij bij FC Kopenhagen dit seizoen fungeert als tweede doelman achter Jesse Joronen. Laatstgenoemde viel vorige week geblesseerd uit tegen FC Midtjylland, waardoor Andersen als invaller zijn opwachting kon maken. Gisteren mocht Andersen vanaf de aftrap verschijnen tegen Nordsjaelland, met in beide wedstrijden een 100% score: twee overwinningen en twee clean sheets, mede door deze redding tegen Nordsjaelland.

Guyon Philips (Alta IF, Noorwegen)
Door administratieve fouten bij zijn transfer naar Spanje, verkaste Guyon Philips naar Alta IF, een ploeg die uitkomt op het derde niveau van Noorwegen. Guyon laat zich meteen gelden, want in zijn eerste twee wedstrijden maakte hij al drie goals. Dit deed hij tegen niemand minder dan Mjølner (2 goals) en Grorud (1 goal). Alta IF won, mede door de goals van Philips, haar eerste twee wedstrijden en staat 1e met zes punten. Ook van de goals van Philips is helaas geen beeldmateriaal te vinden…