In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Indonesië tot in Polen volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Mawouna Amevor (Persela FC, Indonesië)
Een nieuwe club voor Mawouna Amevor! De verdediger verkaste in de winterstop naar Chonburi, maar heeft geen minuten gemaakt voor de Thaise club. Nu zoekt hij zijn geluk elders in Azië, namelijk in Indonesië. Hier gaat hij voetballen voor Persela FC, dat uitkomt op het hoogste niveau van dat land. Een competitie waar ook Diego Michiels in actief is. De eerste competitiewedstrijd speelt Amevor over 10 dagen, tegen Madura United.

Dit bericht bekijken op Instagram

New chapter. New club. New culture. New country. I am happy to have been able to sign at this club. New challenges and experiences, nice to be able to experience this. I want to thank @perselafc . In addition, thank you @gabrielbudi for your help in recent weeks and for concluding this deal. Thanks for all the messages from the supporters, let's turn it into something beautiful. 💙 LAMania • • • Klub Baru. Tantangan Baru. Negara, Kebudayaan, dan Keluarga Baru.. Sangat senang bisa bermain di klub ini. Pengalaman dan tantangan baru. Saya mau berterimakasih ke klub @perselafc . Dan juga kepada agent @gabrielbudi atas dedikasi dan kinerja nya untuk deal ini. Matur suwun terimakasih banyak untuk semua pesan dari supporters dan orang2 Lamongan. Ayo kita tulis cerita yang indah. 💙 LAMania #indonesia #lamongan #persela #cojt #ligaindonesia

Een bericht gedeeld door Maka (@mk.amevor) op

Michal Janota (Arka Gdynia, Polen)
Geen scorende Uitgevlogen Eagles deze speelronde, maar wel een erg belangrijke assist. De wedstrijd tussen Wisla Plock en Arka Gdynia leek lange tijd af te stevenen op een 1-0 zege voor Wisla, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd mocht Michal Janota aanleggen voor een vrije trap. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van verdediger Helstrup Jensen waardoor er een belangrijk punt werd meegenomen door Janota en zijn ploeg. Arka Gdynia strijdt tegen degradatie en staat momenteel één punt boven de degradatiestreep.

Rick Ketting & Robin Buwalda (IFK Mariehamn, Finland)
De competitie begon uitstekend voor Ketting en Buwalda; de ene na de andere overwinning werd over de streep getrokken en Ketting ontpopte zich als ware doelpuntenmachine. In de wedstrijd tegen KuPS leek het weer van een leien dakje te gaan voor IFK Mariehamn. De ploeg stond met maar liefst 3-0 voor bij rust. In de tweede helft waren de rollen echter omgedraaid. Door drie standaardsituaties stond het 3-3 na 77 minuten, maar alsof dat nog niet erg genoeg was schoot KuPS in de 93e minuut ook nog de 3-4 binnen. Ondanks de nederlaag staat de ploeg van Ketting en Buwalda er nog steeds prima voor in de Veikkausliiga, de hoogste competitie van Finland.