In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Turkije tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Elvis Manu (Akhisar Belediyespor, Turkije)
Ondanks dat het in de competitie een rampjaar was voor Manu en zijn team, wist Akhisar het wel tot de finale van de Turkse beker te schoppen. Daarin was koploper Galatasaray de tegenstander, terwijl de ploeg Manu officieel al gedegradeerd is. Verrassend dus dat Akhisar op voorsprong kwam na rust, door een goal van Elvis Manu. Helaas wist Galatasaray zich te revancheren, en draaide het de wedstrijd voor de 90 minuten verstreken waren al helemaal om. Het werd 1-3 voor de kampioen van Turkije.

Voor de competitie scoorde Manu overigens weer dit weekend, ditmaal tegen het Kayserispor van Deniz Türüç. Die wedstrijd eindigde in 2-2.

Joey Suk (Gorica, Kroatië)
Wie wel een goed seizoen beleeft, is Joey Suk. Met zijn ploeg staat hij het hele seizoen al in de subtop van het hoogste niveau van Kroatië. Met vier goals had hij daar al een aanzienlijk aandeel in, en daar kwam dit weekend een vijfde bij. Met een droge schuiver zette hij Gorica op voorsprong tegen Osijek, dat een plek hoger staat dan Gorica. Het bleef bij 1-0, waardoor de 4e plaats weer in zicht is.

Jop van der Linden (Sydney FC, Australië)
Een hartelijke felicitatie voor Jop van der Linden! Zijn Sydney FC kroonde zich tot kampioen van de A-League door in de grote finale Perth Glory na strafschoppen te verslaan. Oude bekende Reza Goochannejhad was een van de Sydney-spelers die niet faalde van elf meter. Jop van der Linden zat helaas niet bij de wedstrijdselectie; mede door blessures kwam hij dit seizoen niet veel in actie.

Jerry van Wolfgang (Orange County, Verenigde Staten)
Tot slot liet Jerry van Wolfgang zich gelden in Amerika. Daar speelde van Wolfgang met Orange County tegen Austin Bold, een wedstrijd op het tweede niveau van de Verenigde Staten. Met twee fraaie assists had hij een heel groot aandeel in het 2-2 gelijkspel. Door het punt staat Orange County 14e van de 18 clubs. Daarbij moet wel gezegd worden dat het maar drie punten achter staat op de nummer 3, zó dicht staat het bij elkaar.