In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Marcel Ritzmaier (AC Wolfsberger, Oostenrijk)
Het was een fantastisch seizoen voor Ritzmaier en zijn ploeg! Heel het jaar draaide Wolfsberger mee in de subtop van de Oostenrijkse Bundesliga, en de club heeft dat bekroond met een mooie 3e eindklassering door een 2-1 overwinning op Sturm Graz. Dit is niet alleen heel knap (hoogste klassering ooit voor de club) maar dit betekent ook dat we Ritzmaier volgend jaar terugzien in de Europa League. Succes Marcel!

Quincy Promes (Sevilla, Spanje)
Het seizoen is ook over voor Quincy Promes. De nieuwbakken linksback eindigde met Sevilla op een 6e plaats, waardoor het in de voorronde van de Europa League uit gaat komen. Sevilla sloot het seizoen af in Tanzania, met een oefentrip. Tegen het plaatselijke Simba FC won de Spaanse club nipt met 4-5, mede door twee goals van Promes. Na de oefentrip sloot hij aan bij Oranje, voor de wedstrijd tegen Engeland op 6 juni.

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)
Het was een paar weken geleden al duidelijk, maar nu kan echt het feestje gevierd worden. Alex Schalk is kampioen geworden met Servette van de Challenge League, en promoveert zo naar het hoogste niveau van Zwitserland! De club moest van ver komen; in 2005 ging de club failliet en moest zich weer helemaal omhoog werken op de Zwitserse voetballadder. Servette kan zich nu eindelijk weer laten zien op het hoogste podium, waar het tot 2005 onafgebroken speelde voor 105 (!) seizoenen lang.