In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Elvio van Overbeek (Glentoran, Noord-Ierland)

We hebben er een nieuwe avonturier bij, in de persoon van Elvio van Overbeek (foto boven). Hij zoekt zijn heil momenteel in de Noord-Ierse competitie bij Glentoran. In een prachtig authentiek stadion speelde Glentoran dit weekend de thuiswedstrijd tegen Larne FC. Van Overbeek liet zich gelden door met een assist de 1-1 voor te bereiden. Mocht je de hele samenvatting hebben gezien, dan kun je wel concluderen dat er op een bedenkelijk, maar zeer vermakelijk niveau gevoetbald wordt in Noord-Ierland. Desalniettemin een mooie, avontuurlijke transfer van de snelle buitenspeler!

Guyon Philips (Alta IF, Noorwegen)

Er gaat bijna geen aflevering van Uitgevlogen Eagles voorbij, of Guyon Philips heeft weer een doelpuntje meegepikt in Noorwegen. Ook dit weekend was het weer raak, dit keer tegen Asane. De spits kwam in de tweede helft in het veld en was direct weer belangrijk. In de zestigste minuut tekende hij voor de 1-1, in een wedstrijd die uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel eindigde. Helaas konden we wederom geen beelden vinden van de wedstrijd, dus moeten we het Twitter-account van Alta IF maar geloven.

Xander Houtkoop

Helaas zijn we ook een Uitgevlogen Eagle armer. Xander Houtkoop heeft afgelopen week via zijn Instagram-account kenbaar gemaakt te stoppen met zijn profcarrière. Hij vervolgt zijn voetballoopbaan bij Jubbega, een Friese club die uitkomt in de 2e Klasse zondag. Houtkoop viel meteen met de neus in de boter, want in de bekerwedstrijd tegen GOMOS won Houtkoop met zijn team met maar liefst 6-7, mede door 2 goals van de oud-Eagle. Van de 231 duels die de snelheidsduivel in zijn carrière speelde, deed hij dat 101 keer in het roodgeel. Houtkoop had een belangrijk aandeel in het promotiejaar in 2013, met 14 goals in de reguliere competitie en de onvergetelijke stift tegen FC Volendam, waarmee hij de promotie inluidde. Xander, bedankt!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Als klein jongetje had ik een grote droom: ‘Profvoetballer worden!’ Altijd met de bal aan de voet of in mijn handen, de bal en ik waren één. Van de jeugd Sc Buitenboys naar uiteindelijk een prachtig avontuur in Noorwegen. Vele shirts in Nederland heb ik met trots gedragen. Altijd heb ik mij meer dan 100% ingezet om mij te willen verbeteren en verder te ontwikkelen. Ik heb vriendschappen opgebouwd en met talentvolle jongens mogen spelen! Plezier stond bij mij voorop en daarom heb ik elke dag genoten om op het veld te staan. Ik heb heel veel gelachen en ook tranen gelaten. Hoogte- en dieptepunten meegemaakt, van promotie tot helaas ook degradatie. Maar het allermeest heb ik ervan genoten! Ik ben bevoorrecht om mijn jongensdroom heb waar te mogen maken! Ik heb het zeker op een andere manier willen afsluiten met een buitenlands avontuur, helaas is deze niet voorbij gekomen en wilde ik ook niet meer langer wachten. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om te stoppen met het profvoetbal. Nu is het tijd om mij te focussen op een nieuwe toekomst waar ik samen met mijn gezin naar uitkijk en lekker voetballen bij @vvjubbega. Via deze wil ik iedereen bedanken!🙏🏻 #voetbal #goal #promotie #degradatie #plezier #jongoranje #houtkoop #fans #bedankt #football

Een bericht gedeeld door Xander Houtkoop🇳🇱🇲🇨 (@xanderhoutkoop) op