In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Deniz Türüç (Fenerbahçe, Turkije)

Afgelopen zomer maakte hij de mooie en welverdiende overstap naar Fenerbahçe, waar hij week na week op een basisplek kan rekenen. Ook in het Turkse nationale elftal is hij een belangrijke schakel geworden. In het EK-kwalificatieduel tegen Moldavië speelde hij 90 minuten en liet zijn specialiteit nog eens een keer zien; de ‘zwabberbal’ met zijn linkervoet. Met deze vrije trap tekende hij de 0-2 aan, in een wedstrijd die uiteindelijk met 0-4 werd gewonnen.

Marcel Ritzmaier (Wolfsberger AC, Oostenrijk)

Als we het over Uitgevlogen Eagles met een gouden linkerbeen hebben, komen we ook al snel uit bij Marcel Ritzmaier. In Oostenrijk lijkt hij helemaal in zijn element op het middenveld, en heeft nu zelfs zijn eerste doelpunt te pakken. Met een droge schuiver, laag in de hoek, zorgde hij voor de eerste treffer tegen Austria Wien. De score liep later die wedstrijd verder uit naar 3-0. Wolfsberger staat daarmee 3e in de Oostenrijkse competitie.

Bovendien kunnen we Ritzmaier overmorgen terugzien in de Europa League, wanneer hij met zijn team afreist naar Duitsland. Dan speelt Wolfsberger zijn eerste wedstrijd in de groepsfase tegen Borussia Mönchengladbach.

Nigel Hasselbaink (Hapoel Beer Sheva, Israël)

Het was een productief weekje voor de Uitgevlogen Eagles, want ook in Israël werd er een goaltje meegepikt. Nigel Hasselbaink, die in Deventer bijna promoveerde in 2010, zorgde voor de 1-1 in de uitwedstrijd tegen Ashdod. Beide ploegen scoorden daarna nog 1 keer, waardoor de wedstrijd in een remise eindigde. Hapoel Beer Sheva is dit seizoen na 3 wedstrijden nog ongeslagen, met 5 punten.