In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Orlando Smeekes

Hij was een publiekslieveling in Deventer. Week op week was Orlando Smeekes met zijn explosiviteit een nachtmerrie voor elke back en besliste zelfs ooit hoogstpersoonlijk de IJsselderby. Toch houdt hij het voetbal al een tijdje voor gezien en wil er zogezegd ‘niks meer mee te maken hebben’. Hij heeft namelijk een mooie carrièreswitch te pakken, Smeekes is de boksring in gegaan! Hieronder lees je dit bijzondere verhaal.

Sander Post (JK Tulevik Viljandi, Estland)

Over publiekslievelingen gesproken! Sander Post was jaren geleden een ware cultheld in Deventer, waar hij tussen 2008 en 2010 acht goals wist te maken. Hij sloot zijn carrière in 2018 af bij JK Tulevik Viljandi in Estland, waar hij kort daarna hoofdtrainer werd. Na 33 wedstrijden staat de ploeg van Post zevende (van de tien), maar verloor de laatste vijf wedstrijden waarin het maar één keer scoorde. Gelukkig was dit weekend de ommekeer, mede mogelijk gemaakt door de gouden hand van wisselen van Sander Post. Met de rust stond zijn ploeg met 1-0 achter tegen JK Tammeka Tartu, maar toen greep Post in. Hij bracht Indrek Ilves, die met een hattrick hoogstpersoonlijk zorgde voor de 1-3 eindstand. De comeback begon overigens met een opmerkelijke gelijkmaker.

Guyon Philips (Alta IF, Noorwegen)

Hij scoort vaak, maar door het ontbreken van beelden haalt hij niet altijd onze rubriek. Dit weekend besloot hij zelf maar beelden online te gooien, namelijk van de aansluitingstreffer in de laatste minuut tegen Grorud. De goal werd echter niet toegekend aan de spits, maar werd genoteerd als een eigen goal. Als spits voel je je dan natuurlijk bestolen, en dat is bij Philips niet anders.