In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Diego Michiels (Borneo FC, Indonesië)

Al een tijdje hebben we niets meer van Diego Michiels gehoord en dat heeft een reden. Met een langdurige blessure staat hij al maanden aan de kant bij Borneo FC, uitkomend op het hoogste niveau van Indonesië. De geboren Deventenaar speelde zijn laatste wedstrijd op 22 juli, maar hij is eindelijk op de weg terug. Hij traint weer mee en het lijkt een kwestie van tijd voordat hij zijn eerste minuten weer gaat maken bij zijn club!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Borneo Fc Fc

Een bericht gedeeld door Diego Michiels 24 (@diegomichiels24x) op

Elvio van Overbeek (Glentoran, Noord-Ierland)

Hij wist het net in de competitie nog niet te vinden in Noord-Ierland, maar dit weekend was het eindelijk zover. In de uitwedstrijd tegen Institute rondde Elvio van Overbeek vanuit een moeilijke hoek knap af, waardoor hij Glentoran op een 0-1 voorsprong bracht. Uiteindelijk moest de buitenspeler genoegen nemen met een punt, al was Van Overbeek nog heel dicht bij het winnende doelpunt. In de laatste minuut schoot hij een afstandsschot nog op de paal (vanaf 6:06 in onderstaande video), waardoor hij zich helaas niet onsterfelijk kon maken.

Rick Ketting (IFK Mariehamn, Finland)

Het seizoen zit erop voor Rick Ketting, die bijna Europees voetbal haalde met IFK Mariehamn. Helaas verloor zijn team de finale van de play-offs van Honka, waardoor Ketting zijn goede seizoen niet kon belonen. Toch kreeg hij die beloning alsnog van de supporters van zijn club. Hij werd verkozen tot beste verdediger en kreeg de supportersprijs van de supportersvereniging. Een bewijs dat Ketting een uitstekend seizoen heeft gedraaid in Finland!