In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Nigel Hasselbaink (Suriname)

Hij mag dan over een avontuurlijke carrièreloop beschikken, maar kwam nog nooit uit voor een nationaal team. Tot afgelopen week. Nigel Hasselbaink koos namelijk Suriname als zijn nationale elftal en mocht meteen aan de aftrap verschijnen in de wedstrijd tegen Dominica in poule D van de Nations League van Noord- & Centraal-Amerika. Hij speelde negentig minuten, maar wist niet te scoren. Wel won Suriname, met maar liefst 4-0.

De bekroning voor Hasselbaink en Suriname volgde afgelopen nacht. Suriname won in en tegen Nicaragua met 1-2 en plaatste zich daardoor voor het eerst in de historie voor de CONCACAF Gold Cup, het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Het tweede doelpunt van de Surinamers werd gescoord door…Nigel Hasselbaink!

Deniz Türüç (Turkije)

Hij maakte geen minuten voor zijn land, maar toch is de afgelopen interlandperiode noemenswaardig voor Deniz Türüç. Net als Nederland plaatste Turkije zich namelijk voor het EK van 2020. Door een gelijkspel tegen IJsland konden de Scandinaviërs Turkije niet meer inhalen, waardoor kwalificatie een feit was. Het is overigens te hopen dat Türüç een plekje krijgt in de selectie voor het Europees Kampioenschap. De middenvelder kan namelijk niet rekenen op een vaste basisplaats bij zijn club Fenerbahçe.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

BA ŞAR DIK! Avrupa Şampiyonasına katılma hakkını elde ettik. Biz geliyoruz! 🇹🇷 #EURO2020 #TurkeyIsComing

Een bericht gedeeld door Deniz Türüç (@denizturucofficial) op

Renze Fij (Sogndal Fotball, Noorwegen)

En kennen jullie deze nog?! Op een koude novemberdag in 2009 keepte hij ooit zijn enige wedstrijd voor Go Ahead Eagles. Hij maakte toen deel uit van de A1 van de voetbalacademie van FC Twente. Tien jaar later maakt Renze Fij de overstap van Nest-Sotra naar Sogdan Fotball. Beide teams komen uit op het tweede niveau van Noorwegen. Zo duurt het Noorse avontuur voort voor de inmiddels 27-jarige doelman!

(Foto bovenaan: Eric Verhoeven / Soccrates Images)