In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Teije ten Den (CE L’Hospilatet, Spanje)

Een koelbloedige spits, een sympathieke jongen en bovenal: een echte avonturier. Teije ten Den begon dit seizoen aan zijn tweede Spaanse avontuur, bij CE L’Hospilatet. Deze club komt uit in de Tercera División, het vierde niveau van Spanje. Ten Den komt helaas niet vaak aan spelen toe, en dat is niet heel gek. De ploeg staat stijf bovenaan en dus heeft de trainer weinig reden tot wisselen. Ook tegen Vilafranca werd een overwinning geboekt, waardoor L´Hospilatet vijf punten loskwam van de nummer 2. Deze overwinning werd (virtueel) gevierd met niemand minder dan Freddie Mercury! Zo is duidelijk dat er aan teamspirit geen gebrek is bij de ploeg van Ten Den.

Daniel Crowley (Birmingham City, Engeland)

Wie wel altijd speelt, is Daniel Crowley. En dat is best knap, aangezien het Engelse Championship absoluut geen onverdienstelijke competitie is. Bij Birmingham City stond hij ook deze week weer in de basis, in de uitwedstrijd tegen Huddersfield Town. Laat in de wedstrijd scoorde Birmingham de 1-1 door voorbereidend werk uit een vrije trap van Crowley. Bij deze stand bleef het ook. Het is een kwestie van tijd voordat Crowley een nieuw maatje op het middenveld krijgt, want Maikel Kieftenbeld is namelijk op de weg terug van een zware blessure. Misschien zien we binnenkort wel twee Uitgevlogen Eagles op één middenveld samenspelen!

Diego Michiels (Borneo FC, Indonesië)

Een paar weken geleden kwam hij al in deze rubriek door zijn comeback van een blessure. Diego Michiels heeft echter jaren geleden nog veel langer langs de kant moeten staan. In een indrukwekkend interview met ‘Vice’ vertelt hij hoe dat kwam en legt hij de bizarre praktijken uit in een Indonesische gevangenis.

Mijn tijd als Nederlandse voetballer in de Indonesische gevangenis

Van alle gevangenissen ter wereld zijn de Indonesische misschien wel de naarste om in te zitten. Naast de gebruikelijke bendes en verkrachters die er verblijven, zijn de Indonesische gevangenissen berucht om hun corrupte cipiers. In die omstandigheden zat de Nederlandse voetballer Diego Michiels (29) vier maanden vast.