In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Halil Colak (Balikesirspor, Turkije)

In zijn tijd in Deventer liet Halil Colak al zien over een buitengewone traptechniek te beschikken. Wie herinnert zich nog de winnende goal tegen HFC Haarlem van destijds, de vrije trap van dertig meter tegen Cambuur of de vrije trap in de beker in Almelo? Met zijn ‘knuckleball’ wist hij veel keepers te verrassen. Inmiddels is Colak 31 jaar en speelt hij bij Balikesirspor, op het tweede niveau van Turkije. In de wedstrijd tegen Hatayspor eiste hij een vrije trap van net buiten de zestien op en liet zijn traptechniek nog eens zien. Het enige wat ontbrak aan de vrije trap was de doeltreffendheid, maar een uiteenspattende bal tegen de deklat is soms ook heerlijk om te zien én horen.

Elvio van Overbeek (Glentoran, Noord-Ierland)

Normaal gesproken kan Elvio van Overbeek rekenen op een basisplaats bij Glentoran, maar hij moest het dit keer doen met een reserverol tegen Cliftonville. Als je de samenvatting in zijn geheel bekijkt, kan je je overigens afvragen hoe terecht dat is, aangezien het niveau zeer bedenkelijk is. Bij een 0-2 voorsprong kreeg Glentoran een rode kaart, waardoor het met man en macht moest verdedigen. Van Overbeek werd met zijn snelheid in het veld gebracht voor de counter en hij liet zien geschikt te zijn voor die rol. Tijdens een van die counters deed hij letterlijk alles goed en legde de bal panklaar voor zijn teamgenoot, die hem alleen maar erin hoefde te schuiven…(of toch niet?)

Daniel Crowley (Birmingham City, Engeland)

Het lijkt wel de week van de gemiste kansen, al was Daniel Crowley wel medeverantwoordelijk voor een doelpunt bij Birmingham City. Bij een 0-1 achterstand tegen Millwall legde Crowley aan voor een corner. Hij plaatste de bal precies op het hoofd van een andere oud-eredivisionist, Jake Clarke-Salter (oud-Vitesse, red.), en die hoefde hem er alleen maar in te knikken. Het bleef bij 1-1, waardoor Birmingham City voor de vijfde achtereenvolgende keer niet wist te winnen. Zo staat de ploeg, redelijk teleurstellend, vijftiende.