In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Deniz Türüç (Fenerbahçe, Turkije)

Bij Fenerbahçe mag Deniz Türüç het dit seizoen vooral laten zien in bekerwedstrijden en die kans grijpt hij vaak met beide handen aan. Zo ook tegen Istanbulspor afgelopen week. Hij scoorde met een prima kopbal de 1-0, na een voorzet van Nederlander Ferdi Kadioglu. In de tweede helft zorgde Türüç (rond 8:10 in de video) voor een afgemeten assist bij de 3-0. Uiteindelijk won de formatie met 4-0 en zo bekert Fenerbahçe verder. Zolang de middenvelder zich laat zien in de wedstrijden die hij speelt, lijkt zijn échte kans vanzelf te komen.

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)

Hij lijkt helemaal op zijn plek te zijn in Zwitserland. Alex Schalk speelt vaak en is niet zelden belangrijk voor zijn ploeg. Afgelopen weekend begon de spits weer vanaf de aftrap en zorgde hij voor de belangrijke assist voor de 0-1 tegen FC Zürich. Uiteindelijk scoorde Schalk zelf niet, maar liep de score wel uit tot maar liefst 0-5! En dat terwijl Servette vóór de wedstrijd zes punten achter Zürich stond. Door de overwinning kroop Servette naar de subtop van de ‘Super League’, wat heel knap is voor een promovendus.

Mawouna Amevor

Al een tijdje hadden we niets van hem gehoord, nadat Mawouna Amevor vertrok bij Persela in Indonesië. Tot vorige week, toen hij een prachtig bericht deelde op Instagram. Mawouna is vader geworden van een zoon, genaamd ‘Joah Maleek Amevor’. Gefeliciteerd, Mawouna!