In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)

We proberen meestal voor wat variatie te zorgen in de ‘Uitgevlogen Eagles-rubriek’, maar als spelers blijven presteren, kun je niet om hen heen. Dat is het geval met Alex Schalk, die deze week weer eens beslissend was. In de wedstrijd tegen FC Thun begon hij op de bank, maar in de tweede helft had hij bij een stand van 0-1 nog iets meer dan een half uur de tijd om zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Een kwartier later werd hij, bij een stand van 1-1 inmiddels, in de zestien neergehaald. En Schalk zou Schalk niet zijn als hij meteen naar de bal toe zou sprinten om de penalty op te eisen. Hij schoot deze feilloos binnen en met zijn manier van juichen suggereerde hij ook nog eens dat er heugelijk nieuws op komst is in Huize Schalk. Servette won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1, waardoor de promovendus inmiddels een stabiele subtopper is geworden op het hoogste niveau van Zwitserland. En dat is geen misselijke competitie met clubs als Young Boys, FC Basel en FC Zürich.

Deniz Türüç (Fenerbahçe, Turkije)

Evenals Alex Schalk staat Deniz Türüç voor de tweede week achter elkaar in deze rubriek. Heel gek is dat niet, want hij scoorde namelijk opnieuw deze week. Waar hij twee weken geleden nog scoorde in de beker, maakte hij nu zijn eerste competitiedoelpunt voor Fenerbahçe. In de 71e minuut kwam hij bij een 2-0 achterstand tegen Sivasspor het veld in en maakte een kwartier later de aansluitingstreffer na een mooie individuele actie.

Sivasspor, verrassend koploper in de Süper Lig, maakte in de blessuretijd helaas nog de 3-1, waardoor Türüç met zijn ploeg alsnog met lege handen stond. Wel laat de creatieve middenvelder zich steeds nadrukkelijker zien in Istanbul, wat positieve invloed kan hebben op een eventuele plaats in de EK-selectie van Turkije.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)

Sinds 6 april heeft hij geen minuten meer gemaakt. Maikel Kieftenbeld raakte die dag zwaar geblesseerd tegen Leeds United en heeft meer dan acht maanden moeten toekijken hoe ‘zijn’ Birmingham City redelijk ondermaats presteert in de Championship. De middenvelder is een publiekslieveling bij ‘The Blues’, dus de supporters zullen erg in hun nopjes zijn over het feit dat Kieftenbeld in januari weer mee gaat trainen met het team. Het einde van een lange revalidatie van zijn knieblessure is in zicht. We hopen hem heel snel weer op het veld te zien!