In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Daniel Crowley (Birmingham City, Engeland)

We trappen deze bomvolle aflevering af met de mooiste goal van deze week, die op naam komt van Daniel Crowley. In de bekerwedstrijd tegen Blackburn Rovers zorgde hij al vroeg voor de 1-0 met een heerlijke solo vanaf de middenlijn en schoot hij vanaf 20 meter fraai raak. Dit betekende de eerste goal van Crowley in dienst van ‘The Blues’. Uiteindelijk won Birmingham City met 2-1, door een goal in de blessuretijd terwijl het zelfs met tien man speelde.

Pedro Chirivella (Liverpool, Engeland)

Hij krijgt niet vaak de kans van trainer Klopp, maar als hij ze krijgt, pakt hij ze met beide handen aan. Afgelopen week stond de bekerwedstrijd tegen Everton op het programma, Liverpool speelde met een B-opstelling, Everton stuurde de beste elf het veld op. Mede door een fantastisch optreden van Chirivella won Liverpool met 1-0 door een wereldgoal van Curtis Jones. De complimenten stroomden weer binnen op social media. Voor Liverpool blijven de prestaties van de middenvelder ook niet onopgemerkt, aangezien meerdere kanalen beweren dat de twee partijen met elkaar in gesprek zijn over een nieuw contract.

Elvio van Overbeek (Glentoran, Noord-Ierland)

Hij heeft zijn draai helemaal gevonden in Noord-Ierland. Elvio van Overbeek scoorde laatst al zijn eerste goals voor Glentoran en lijkt het inmiddels op zijn heupen te hebben. In de wedstrijd tegen Dungannon belandde een voorzet bij de tweede paal, kopte hij de bal hard achter de doelman van Dungannon en zorgde daarmee voor de 0-2. Daar bleef het ook bij. Een paar dagen later ging Glentoran ook nog verder in de beker na een bloedstollende penaltyreeks, waardoor de ploeg van de laatste veertien wedstrijden er elf won en drie gelijkspeelde.

Halil Çolak (Samsunspor, Turkije)

De afgelopen jaren in Turkije waren niet de gelukkigste voor Halil Çolak. De aanvaller speelde steeds minder, of hij nou voor Istanbulspor speelde of voor Balikesirspor. Met de transfer naar Samsunspor komt daar hopelijk verandering in. Daarmee verhuist Çolak naar het derde niveau van Turkije en kan hij op zijn 32e hopelijk weer wat speeltijd krijgen. Het is de vraag of hij gaat afbouwen in Samsun, of dat hij zijn carrière weer nieuw leven in gaat blazen.

Marcel Ritzmaier (Barnsley, Engeland)

Na een erg succesvolle periode bij Wolfsberger AC vindt Marcel Ritzmaier het tijd voor een nieuwe stap in zijn carrière, en wel in de Championship! Barsnley hoopt met deze aankoop degradatie naar het derde niveau van Engeland te voorkomen, aangezien het na 26 wedstrijden 23e staat met hetzelfde aantal punten als hekkensluiter Luton Town. Ritzmaier heeft een prachtige periode in Oostenrijk gekend met de opmars van Wolfsberger AC, wat leidde tot Europa League voetbal! Hopelijk is hij in Engeland net zo succesvol als in Oostenrijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I am very excided about this new chapter in my career @barnsleyfc . I will give my all to satisfactorily meet your expectations and hopefully together we can reach new hights. Let’s make The Reds proud! An dieser Stelle möchte ich auch einen herzlichen Dank an den ganzen @wolfsbergerac , meine Teamkollegen und alle Fans, die an uns geglaubt und uns auf unserem Weg begleitet haben, aussprechen. Ich bedanke mich für euer Vertrauen, eure Unterstützung und die geilen Erinnerungen, die wir zusammen geschaffen haben. Es war eine unvergessliche Zeit, an die ich mich immer gerne zurück erinnern werde. Ich wünsche dem gesamten Team nur Erfolg, weitere historische Momente und drücke euch die Daumen für die Zukunft 💪🏼🙏🏻⚽️

Een bericht gedeeld door Marcel Ritzmaier (@marcelritzmaier) op

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)

We sluiten deze mooie aflevering van Uitgevlogen Eagles af met een ereplaats voor Alex Schalk. ‘Der Bomber van Breda’, hoe hij in een ver verleden wel eens werd genoemd, speelde van 2015 tot en met 2018 drie seizoenen voor de Schotse club Ross County en wist daar een onuitwisbare indruk achter te laten. Hij werd opgenomen in ‘Het Elftal van het Decennium’ en dat is toch wel een plek om trots op te zijn. Hij scoorde in 87 competitiewedstrijden 22 keer voor de ploeg.