Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 176): Classic Crowley

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week

Daniel Crowley (Cheltenham Town, Engeland)
Toen wij Daniel Crowley een aantal jaar geleden in De Adelaarshorst zagen voetballen, hadden wij niet verwacht dat hij in 2021 ‘maar’ op het derde niveau van Engeland zouden zien spelen. Het talent spatte er bij tijd en wijle vanaf en ook bij Cheltenham Town laat hij dat zo nu en dan zien. Zo ook tegen Shrewsbury Town. Bij een 0-1 achterstand heeft Crowley een prima actie in huis en lijkt vervolgens zijn eerste doelpunt van de competitie binnen te schieten; ware het niet dat de bal uit het doel wordt geslagen door een verdediger van Shrewsbury.

De daaropvolgende penalty wordt benut en met een man meer loopt Cheltenham Town later in de wedstrijd uit naar 2-1, wederom met Crowley in de hoofdrol: wederom zonder dat hij scoort. Zijn inzet belandt tegen de binnenkant van de paal, waarna zijn teamgenoot Kyle Joseph kan binnenschieten. 2-1 was ook de eindstand.

Luis Pedro (FC Nitra, Slowakije)
Op het derde niveau van Slowakije heeft Luis Pedro weer van zich laten horen. In de thuiswedstrijd tegen Velke Ludince schoot hij op een fraaie manier de 1-0 binnen, wat het startschot was voor een doelpuntrijke wedstrijd dat eindigde in een 4-2 overwinning voor Nitra.

Eloy Room (Columbus Crew, Verenigde Staten)
In de Verenigde Staten zit het seizoen er helaas al op. Waar Columbus Crew vorig jaar nog de trotse kampioen was van de MLS, plaatste het dit seizoen niet eens voor de play-offs van de Amerikaanse competitie. Desalniettemin speelde Eloy Room een prima seizoen met een aantal puike reddingen. Het leverde hem twee keer een plaats op in de shortlist van ‘Best Saves of the Season’. In onderstaande compilatie staan reddingen 6 én 15 op zijn naam. Redding 15 lijkt niet zo spectaculair, maar de goalie raakte eerder die wedstrijd geblesseerd. Columbus Crew mocht echter niet meer wisselen waardoor hij door móest blijven spelen. Met pijn en moeite perste hij deze reddingen er nog uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Major League Soccer (@mls)

Terug naar overzicht