Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 172): Henri A(cht)nier

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Jaroslav Navrátil (Kisvárda, Hongarije)
We starten rustig, bij Jaroslav Navrátil in Hongarije. De pijlsnelle buitenspeler speelde met zijn Kisvárda de uitwedstrijd bij Paks: Navrátil begon in de basis. Na een 2-1 achterstand bij rust stond de Tsjech op, en scoorde! Dat deed hij op een manier waarop we hem niet vaak hebben zien scoren: met het hoofd. Het bleek het laatste doelpunt van de wedstrijd, het bleef 2-2.

Henri Anier (Paide, Estland)
Omdat hij zó vaak scoort, en zó kort in Deventer heeft gespeeld, nemen we Henri Anier niet altijd op in deze rubriek. Maar als hij in één wedstrijd acht keer scoort… In de bekerwedstrijd tegen Flora Onder-21 (waarom die in het bekertoernooi zitten, is ons ook een raadsel) werd met 14-0 gewonnen, en Anier maakte het gros van de doelpunten.

Henrik Ojamaa (Flora, Estland)
In de hoofdmacht van Flora, waarvan het Onder-21 team slachtoffer werd van het fenomeen Anier, speelt Henrik Ojamaa. In de competitiewedstrijd tegen Kuressaare stond hij in de basis en maakte hij de openingstreffer. Het eindigde uiteindelijk in 2-2. De ploeg van Ojamaa komt overigens ook uit in de Europa Conference League, waar het na drie wedstrijden derde staat in groep B.

Terug naar overzicht