Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 183): Finse legende stopt ermee

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week

Kari Arkivuo
In 2001 maakte Kari Arkivuo zijn debuut in het betaalde voetbal, bij FC Lahti in Finland. Bijna 21 jaar later is die club ook zijn eindstation, want de Fin heeft besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. In zijn lange carrière speelde Arkivuo tussen 2008 en 2010 in totaal 44 competitiewedstrijden voor Go Ahead Eagles. Ook speelde hij 54 interlands voor het Finse nationale elftal. De staande ovatie, die hij van de supporters van FC Lahti kreeg, is dan ook meer dan verdiend!

Daniel Crowley (Clubloos, Engeland)
Wie nog niet gestopt is, maar wel clubloos, is Daniel Crowley. Zijn contract bij Cheltenham Town liep af en is dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Als je op Twitter rondzoekt op zijn naam, zijn er veel voetbalsupporters vol onbegrip. Crowley was een groot talent bij Arsenal, maar lijkt zijn status maar niet waar te kunnen maken. Burton Albion en Lincoln City, beide uitkomend op het derde Engelse niveau, lijken geïnteresseerd in de Engelse spelmaker.

Henri Anier (Muangthong United, Thailand)
Wie al wel een nieuwe club heeft, is Henri Anier! Na een superseizoen bij Paide, waar hij topscorer werd van de Estse competitie, is de spits gestrand in Thailand. Daar gaat hij voetballen voor Muangthong United, één van de grotere clubs van het land. Het is niet zijn eerste avontuur. De Est speelde eerder al in Noorwegen, Schotland, Duitsland, Zweden, Finland, Zuid-Korea en Nederland.


Elmin Heric (TuS Bövinghausen, Duitsland)
Voor sommigen wellicht een onbekende naam, maar Elmin Heric kwam vorig jaar als groot Bosnisch talent naar De Adelaarshorst om zich te bewijzen. Na een half jaar in Go Ahead Eagles Onder-21 te hebben gespeeld, heeft hij deze winter de overstap gemaakt naar TuS Bövinghausen. Deze ploeg komt uit op het zesde niveau van Duitsland. Heric speelt daar samen met WK-winnaar Kevin Großkreutz, die lijkt af te bouwen. Via deze link (op 2:27) zie je het prima doelpunt dat Heric afgelopen weekend maakte tegen Duisburg.

Terug naar overzicht