Uitstekend Go Ahead Eagles verslaat VfL Bochum in oefenduel

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag een oefenwedstrijd tegen VfL Bochum met een zege afgesloten. Het duel, gespeeld op het Leichtathletikplatz am Vonovia Ruhrstadion in Bochum, eindigde in 0-2.

Go Ahead Eagles en VfL Bochum begonnen aftastend aan hun onderlinge wedstrijd in het Ruhrgebied. Naarmate het duel vorderde, kwam het team van Kees van Wonderen steeds meer in het juiste ritme. De dreiging kwam aanvankelijk vooral van Ogechika Heil, die vanaf de twintigste minuut driemaal het doel van VfL Bochum onder vuur nam. Drie keer recht was helaas geen scheepsrecht voor de Duitse buitenspeler van Go Ahead Eagles, want zijn pogingen gingen voorlangs, over en in het zijnet.

Germany: Vfl Bochum Vs Go Ahead Eagles

Na een half uur spelen beet Bochum van zich af. Via Christopher Antwi-Adjei kwam de bal bij Danny Blum, die via Luuk Brouwers naast schoot. Het was daarna echter Go Ahead Eagles dat het spel naar zich toetrok en vlak voor rust de openingstreffer produceerde. Het voorbereidende werk was van Luuk Brouwers, de steekbal van Ragnar Oratmangoen en de afronding van Marc Cardona: 0-1 in de 43e minuut.

Vijf minuten na rust kwam de huidige nummer 11 uit de Bundesliga, die net als Go Ahead Eagles drie punten uit de eerste drie competitiewedstrijden behaalde, bijna op gelijke hoogte. Antwi-Adjei gaf vanaf de rechterkant een lage voorzet, die bij de eerste paal nipt naast werd gegleden door Soma Novothny. Ook een vrije trap van de Duitsers leverde kort daarna geen treffer op; Eduard Löwen plaatste de bal via de Eagles-muur over het doel van Andries Noppert.

Germany: Vfl Bochum Vs Go Ahead Eagles (Foto: Erik Pasman)

Na ruim een uur spelen kreeg Go Ahead Eagles dé mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Marc Cardona werd onreglementair gestuit binnen het zestienmetergebied, waarna de Spanjaard zelf achter de bal ging staan voor het nemen van de strafschop. Cardona mikte de bal echter via het aluminium naast. Het tweede doelpunt van Go Ahead Eagles viel alsnog in de 72e minuut. Na een goede actie van Iñigo Córdoba op het middenveld kwam de bal bij Isac Lidberg, die met een afgemeten voorzet Luuk Brouwers bereikte. De middenvelder kon geheel vrijstaand binnenschieten: 0-2.

Ook in het restant van de wedstrijd toonde Go Ahead Eagles zich de sterkere ploeg. Lidberg vond doelman Michael Esser op zijn weg, net als Olaf Kok. Ook Córdoba luisterde zijn officieuze debuut voor Go Ahead Eagles nog bijna op met een treffer, maar  het schot van de Spanjaard ging net naast. Aan de stand op het scorebord kwam geen verandering meer, waardoor Go Ahead Eagles de oefenwedstrijd tegen VfL Bochum met een 0-2 zege afsloot.