Uitzege op Telstar na gouden wissel: 1-2

In speelronde 11 van de Keuken Kampioen Divisie heeft Go Ahead Eagles vanavond op bezoek bij SC Telstar een 1-2 zege geboekt. Na een 0-0 ruststand brak Telstar-spits Glynor Plet de wedstrijd in de 56e minuut open (1-0), waarna invaller Jacob Mulenga kort daarna met zijn eerste balcontact Go Ahead Eagles langszij bracht (1-1). De spits bleek een gouden wissel te zijn, want in de 82e minuut trof de Zambiaan opnieuw doel met zijn hoofd: 1-2.

Kees van Wonderen moest het in Velsen-Zuid doen zonder de geblesseerde aanvallers Martijn Berden, Frank Ross en Kevin van Kippersluis, terwijl Erkan Eyibil verstek moest laten gaan vanwege interlandverplichtingen met Turkije Onder-21. Daarentegen keerde Boyd Lucassen na een blessure weer terug in de basis als rechtsback.

De fase van aftasten duurde ruim twintig minuten in het Telstar Stadion. Vervolgens was het Go Ahead Eagles dat in de 23e minuut de eerste kans liet noteren. Jay Idzes legde de bal af op Sam Hendriks, die ruimte kreeg om vanaf de rand van het zestienmetergebied uit te halen. De spits zag zijn inzet echter gekeerd worden door Telstar-doelman Jasper Schendelaar.

Aan de overzijde had ook de Eagles-defensie in de eerste helft lange tijd weinig te duchten van de Witte Leeuwen. Al was er in de 35e minuut wel een hachelijke situatie voor het doel van Jay Gorter, maar Gyliano van Velzen en Glynor Plet wisten de Velsense dreiging niet om te zetten in een doelpunt. Dichterbij een doelpunt was voormalig Eagles-speler Plet in de 40e minuut. De spits kopte de bal richting Eagles-doel, maar Gorter redde knap.

Ook de eerste Eagles-mogelijkheid in de tweede helft kwam op naam van Sam Hendriks. Telstar-doelman Schendelaar had echter geen problemen met de inzet van de spits. De spits van dienst aan Velsense zijde, Glynor Plet, was kort daarop wel trefzeker. Uit de draai scoorde hij in de 56e minuut door de bal in de verre hoek te schieten: 1-0.

Go Ahead Eagles had exact twaalf minuten nodig om de openingstreffer van Telstar te neutraliseren. Jacob Mulenga stond als invaller nog geen minuut in het veld toen hij met zijn eerste balcontact de gelijkmaker op het scorebord bracht. De Zambiaan kopte in de 68e minuut een corner achter doelman Schendelaar: 1-1. De gelijkmaker was voor Go Ahead Eagles het sein om op jacht te gaan naar een tweede treffer. Een doelpunt dat een kwartier voor tijd bijna viel. Zakaria Eddahchouri ontving de bal van Sam Hendriks, maar de buitenspeler schoot recht in de handen van Jasper Schendelaar.

Kort voor tijd bewees Mulenga opnieuw zijn waarde. Na een ‘kopscrimmage’ voor het Telstar-doel stond de ervaren spits opnieuw op de juiste plek om met zijn hoofd doel te treffen: 1-2 in de 82e minuut. Daar bleef het bij in Velsen-Zuid, waardoor Go Ahead Eagles drie waardevolle punten kon bijschrijven.