Het Nederlands betaald voetbal organiseert van maandag 6 juli tot en met zondag 12 juli een bijzondere online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Samen met alle andere profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stelt Go Ahead Eagles unieke items en arrangementen beschikbaar. De opbrengst van de voetbalveiling gaat naar de maatschappelijke projecten van de clubs, waaronder Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal.

De 34 profclubs en (oud-)spelers stellen hiervoor verschillende attributen beschikbaar. Van gesigneerde voetbalshirts, gedragen voetbalschoenen en aanvoerdersbanden tot unieke ervaringen. De veiling die op initiatief van onze eigen supporters is opgestart, is ook onderdeel van deze grote landelijke veiling.

“Deze Meer dan Voetbal-week laat zien dat alle Nederlandse betaaldvoetbalclubs niet alleen de focus hebben op de sportieve prestaties, maar ook dat zij maatschappelijke projecten hoog in het vaandel hebben staan”, aldus Wesley Montijn van de Keuken Kampioen Divisie. Namens de Eredivisie CV licht Aukje Geubbels toe: “Het goede en waardevolle werk van de clubfoundations in de maatschappij verdient het om meer aandacht te krijgen. Het is fantastisch dat deze week is opgezet met alle 34 clubs. Hopelijk wordt het ook financieel een succes zodat er een mooi bedrag voor de foundations wordt opgehaald.”

Honderden veilingitems

In totaal worden er honderden items geveild door alle profclubs. Zo kan worden geboden op gesigneerde voetbalschoenen, unieke arrangementen en wedstrijdshirts, waaronder een door Eagles-verdediger Sam Beukema gesigneerd match worn thuisshirt, een match worn Liverpool-shirt van voormalig Eagles-speler Jan Kromkamp en een gesigneerd Oranje-shirt van Matthijs de Ligt, dat hij in 2016 droeg tijdens het EK Onder-17. Laatstgenoemd shirt is beschikbaar gesteld door de huidige Eagles-hoofdtrainer Kees van Wonderen, die destijds bondscoach was van Oranje Onder-17.

Een overzicht van alle veilingitems, arrangementen én maatschappelijke projecten van de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie is hier te vinden.


(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles Meer dan voetbal

Alle opbrengsten van de voetbalveiling gaan uitsluitend naar de clubfoundations, die jaarlijks honderden maatschappelijke projecten en activiteiten uitvoeren die gericht zijn op onder meer het tegengaan van eenzaamheid, het bevorderen van een gezondere levensstijl en begeleiding van mensen naar werk. Ook Go Ahead Eagles is een club die midden in de samenleving staat. De sociaal-maatschappelijke rol die de club nastreeft, komt onder meer tot uiting in de programma’s Fit like an Eagle, Scoor een Boek! en Go Ahead Eagles OldStars.

Meer informatie over deze drie programma’s is hier te vinden.