Go Ahead Eagles heeft na de dubbele ontmoeting met Feyenoord de uiteenlopende emoties goed verwerkt. De ploeg ziet de ziekenboeg langzaam leeglopen en met een weer wedstrijdfitte Deniz Türüc in de gelederen gaat het op jacht naar punten in Utrecht.

Trainer Foeke Booy is zeer tevreden over de instelling van zijn selectie: “De beleving is heel goed. Er wordt flink getraind, ook na de training gaan jongens volop door. Ze trainen extra op vaardigheden, kracht, stabiliteit. Ik weet hoe die jongens werken, wat ze er voor doen, het geeft mij vertrouwen. Die jongens willen zich dit seizoen weer veilig spelen, wat er ook gebeurt. De intentie is hetzelfde, de speelwijze is hetzelfde. We beseffen dat we nog wel wat punten tekort komen en die moeten we gaan ophalen.”

Deniz Türüc trainde de hele week scherp en volop, in tegenstelling tot Lesly de Sa die een nieuwe mri-scan weinig hoopgevend nieuws zag brengen. De Sa staat te popelen, maar wordt gefrustreerd in zijn dadendrang, het herstel van zijn rugblessure heeft meer tijd nodig dan gedacht. In samenspraak met Ajax is besloten dat De Sa daar verder werkt aan zijn herstel. Daarentegen is Alex Schalk hard op weg weer wedstrijdfit te raken, al zal het duel van morgenavond, 20.45 uur in de Galgenwaard, nog te vroeg komen.

Voor oud-Utrechters Bart Vriends en Erik Cummins is het duel morgen extra speciaal. Zij zullen voor het eerst met GA Eagles in de basis verschijnen in de Galgenwaard. Voor Foeke Booy is het altjd speciaal terug te keren: “Ik heb een seizoenkaart voor het leven. Er liggen daar achttien mooie jaren, niet niks. Een fantastische club. Altijd bijzonder daar te zijn. Ik kijk er naar uit.”

Geen reacties meer mogelijk.