Help jij onze jeugdspelers bij het nastreven van hun voetbaldroom?

Sinds 2014 heeft Go Ahead Eagles (weer) een eigen jeugdopleiding. De Go Ahead Eagles Voetbalopleiding heeft het certificaat Regionale Voetbalopleiding en dient voor talentvolle voetballers als voorportaal voor de hoofdmacht van Go Ahead Eagles. Wil jij onderdeel uitmaken van een Voetbalopleiding die volop in ontwikkeling is en de jeugdspelers van Go Ahead Eagles helpen om hun voetbaldroom na te jagen? Dat kan! Voor het seizoen 2020/2021 zijn we op zoek naar een fysieke trainer (praktijkstage), studenten Bewegingswetenschappen (praktijkstage), fysiotherapeuten in opleiding, assistent-scheidsrechters (op vrijwillige basis) en enthousiaste redacteurs (op vrijwillige basis) voor het schrijven van de wedstrijdverslagen van de jeugdteams.

Fysieke trainer (praktijkstage)

Binnen de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding worden fysieke trainingen gegeven om het atletisch vermogen van de jeugdspelers te verbeteren. Per individu gelden sensitieve periodes voor het trainen van het atletisch vermogen. Vanuit die gedachte worden er van Onder-13 tot en met Onder-21 fysieke trainingen gegeven die bestaan uit coördinatie, uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, snelheid en (core-)stabiliteit, met als doel de fysieke prestaties te ontwikkelen.

Voor het seizoen 2020/2021 zijn we op zoek naar een ambitieuze en getalenteerde student CALO / ALO / CIOS / Sport en Bewegen (of reeds afgestudeerd) die de trainingen voor de Voetbalopleiding kan begeleiden en uitvoeren.

Werkzaamheden tijdens de stage zullen bestaan uit:

 • Het begeleiden en ontwikkelen van bewegingsscholing, warming-up en blessurepreventieprogramma’s
 • Het begeleiden en ontwikkelen van krachtprogramma’s
 • Het ondersteunen bij het afnemen van periodieke testen
 • Literatuurstudie voor het eventueel implementeren van innovatieve interventies

Wij zoeken een student CALO / ALO / CIOS / Sport en Bewegen, die:

 • zich in de afrondende fase van de opleiding bevindt (of reeds is afgestudeerd)
 • Trainingsleer als afstudeerrichting heeft
 • aantoonbare affiniteit heeft met training geven, motorisch leren, krachttraining en omgang met voetballers in de leeftijdsgroep van Onder-13 tot en met Onder-21
 • minimaal twee dagen per week flexibel inzetbaar is in de periode van 3 augustus 2020 tot en met 31 mei 2021 (vakantie in overleg; precieze data onder voorbehoud van ontwikkelingen met betrekking tot coronacrisis)

De student krijgt hierbij de kans om zich te ontwikkelen en ervaring op te doen in een topsportomgeving, krijgt professionele begeleiding in een vakkundig team en ontvangt een stagevergoeding. Tevens is het mogelijk om een (duidelijk afgebakend) afstudeeronderzoek te verrichten.

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan bovenstaande criteria? Stuurt dan vóór 18 mei 2020 je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae (beide maximaal één A4’tje) naar Jelmer Sevenster (Performance Coach) via j.sevenster@ga-eagles.nl.

Op basis van de reacties zal er een selectie worden gemaakt en wordt een deel van de kandidaten uitgenodigd om in de periode van 18 mei tot en met 29 mei 2020 bij Go Ahead Eagles op sollicitatiegesprek te komen (mocht dit niet mogelijk zijn vanwege de richtlijnen van het RIVM, dan zal dit plaatsvinden via een video-call).


 


Studenten Bewegingswetenschappen (praktijkstage)

Bij de eerste selectie van Go Ahead Eagles worden tijdens trainingen en wedstrijden data verzameld, onder andere met behulp van GPS- en hartslagsensoren. Daarnaast worden op regelmatige basis fysieke testen verricht bij zowel de eerste selectie als de jeugdteams. De informatie die hiermee wordt verkregen, gebruiken we om de fysieke voetbalprestatie van de (jeugd)spelers van Go Ahead Eagles te optimaliseren.

Voor het seizoen 2020/2021 zijn we op zoek naar twee enthousiaste en getalenteerde studenten Bewegingswetenschappen die de afdeling Performance hierbij willen ondersteunen.

Werkzaamheden tijdens de stage zullen bestaan uit:

 • Ondersteunen bij de dagelijkse monitoring en dataverzameling rondom trainingen en wedstrijden van de eerste selectie
 • Ondersteunen bij het afnemen van periodieke testen bij de eerste selectie en jeugdteams
 • Verwerken van meetgegevens
 • Ondersteunen bij werkzaamheden met betrekking tot video-analyse
 • Uitvoeren van opdrachten met betrekking tot het signaleren van nieuwe ontwikkelingen in het werkveld Performance Analyse
 • Inventariseren en eventueel implementeren van up-to-date kennis uit wetenschappelijke studies

Wij zoeken een master-student Bewegingswetenschappen (of een bachelor-student Bewegingswetenschappen die zich in de afrondende fase van de opleiding bevindt), die:

 • Sport als afstudeerrichting heeft
 • Aantoonbare affiniteit heeft met sport en bij voorkeur voetbal
 • Aantoonbare affiniteit heeft met inspanningsfysiologie en dataverwerking (MATLAB, SPSS)
 • Minimaal drie dagen per week flexibel inzetbaar is in de periode 3 augustus 2020 tot en met 31 mei 2021 (vakantie in overleg; precieze data onder voorbehoud van ontwikkelingen met betrekking tot corona-crisis)

De student krijgt de kans om ervaring op te doen in een topsportomgeving met professionele begeleiding in een vakkundig team en ontvangt een stagevergoeding. Tevens is het mogelijk om in dezelfde periode een (duidelijk afgebakend) afstudeeronderzoek te verrichten.

Onderstaand de ervaringen van twee stagiairs tijdens het seizoen 2019/2020 en wat zij zoal hebben geleerd:

Julian Baas (eerstejaars master-student Bewegingswetenschappen, VU)

“Mijn stage bij Go Ahead Eagles heeft mij enorm geholpen om stappen te zetten in een specialisatie richting performance analyse. Ik heb theorie geleerd die niet of nauwelijks langs kwam op de opleiding en de stage heeft daarmee een goede toegevoegde waarde. Tijdens de stage word je echt betrokken bij de ontwikkeling in de performance analyse en wordt er naar je mening gevraagd. Dit, in combinatie met de ontspannen maar professionele sfeer binnen het team en de goede begeleiding, zorgt ervoor dat je je goed kunt ontwikkelen.”

Rob Koeken (derdejaars bachelor-student Bewegingswetenschappen, RUG)

“In mijn tijd bij Go Ahead Eagles heb ik een goed beeld gekregen van performance analyse in een topsportsetting. Je krijgt begeleiding op niveau, maar krijgt ook de vrijheid om eigen invulling aan de stage te geven. Door het niveau, de vrijheid en de professionele maar ook ontspannen sfeer, leer je ontzettend veel in korte tijd. Het is dus een perfecte kans om je enerzijds te oriënteren op dit vakgebied en anderzijds jezelf enorm te ontwikkelen in performance analyse.”

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan bovenstaande criteria? Stuur dan vóór 16 mei 2020 je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae (beide maximaal één A4’tje) naar Jorran van Santen (Performance Analist) via j.vansanten@ga-eagles.nl.

Op basis van de reacties zal een selectie worden gemaakt en wordt een deel van de kandidaten uitgenodigd om in de periode van 18 mei tot en met 29 mei 2020 bij Go Ahead Eagles op sollicitatiegesprek te komen (mocht dit niet mogelijk zijn vanwege de richtlijnen van het RIVM, dan zal dit plaatsvinden via een video-call).


 


Fysiotherapeuten in opleiding

Per 1 augustus 2020 is Go Ahead Eagles op zoek naar meerdere gemotiveerde tweede-, derde- of vierdejaars studenten Fysiotherapie die het gehele seizoen op zaterdag (wedstrijddag) een jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding willen begeleiden. De voornaamste taken bestaan uit sportverzorging en EHBSO tijdens thuiswedstrijden, uitwedstrijden en toernooien.

Naast de zaterdagbegeleiding is het een pré als je ook één (onderling af te stemmen) middag per week aanwezig kunt zijn voor het ondersteunen bij de revalidatietrainingen. Daarbij word je begeleid door (sport)fysiotherapeuten die al meerdere jaren bij Go Ahead Eagles actief zijn. De trainingsdagen van alle jeugdteams zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Wat heeft Go Ahead Eagles jou te bieden?
– Specifieke en unieke fysiotherapeutische ervaring in een (top)sportorganisatie
– Een kledingpakket van Go Ahead Eagles
– Een seizoenkaart voor de thuiswedstrijden van het eerste elftal
– Een vrijwilligersvergoeding (€ 75,- per maand, te verhogen indien ook doordeweeks aanwezig)
– Mogelijk extra studiepunten (bijvoorbeeld in samenspraak met je opleiding als profileringsactiviteit)
– Certificaat van Go Ahead Eagles voor je portfolio
– Cursus AED/BSL (inclusief een certificaat)

Wat vraagt Go Ahead Eagles?
– Gemotiveerde en flexibele tweede-, derde- of vierdejaars studenten Fysiotherapie (m/v)
– Affiniteit met sport, bij voorkeur voetbal.
– Beschikbaar op zaterdagen van 1 augustus 2020 tot eind juni 2021, bij voorkeur ook nog een doordeweekse middag.

Solliciteren kan door een motivatiebrief te schrijven waarin je jezelf voorstelt en aangeeft waarom Go Ahead Eagles juist met jóú deze uitdaging aan zou moeten gaan. Je brief met curriculum vitae kun je vóór 1 mei 2020 per e-mail sturen naar Jeroen Daggenvoorde via jeroen@sport-fysio.nl. Dit e-mailadres is ook te gebruiken voor eventuele vragen en/of verdere toelichting.


 


Assistent-scheidsrechters

Voor meerdere teams binnen de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding zijn we voor voetbaljaargang 2020/2021 op zoek naar assistent-scheidsrechters.

De assistent-scheidsrechters die we zoeken…
…maken onderdeel uit van een professionele trainers- en begeleidingsstaf
…kennen vanzelfsprekend de regels van het voetbal
…dragen graag hun steentje bij aan de ontwikkeling van de jeugdspelers van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding
…zijn op wedstrijddagen (doorgaans zaterdag) beschikbaar

Hoewel het een onbetaalde functie betreft, kun je als assistent-scheidsrechter rekenen op…
…een inspirerende werkomgeving
…een kijkje in de keuken van een professionele Voetbalopleiding
…een kledingpakket
…een seizoenkaart voor de wedstrijden van het eerste elftal van Go Ahead Eagles.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je brief met motivatie en curriculum vitae naar Monique Olthof (m.olthof@ga-eagles.nl) onder vermelding van ‘Vacature assistent-scheidsrechter’.


 


Enthousiaste redacteurs

Go Ahead Eagles is op zoek naar vrijwillige redacteurs die een paar keer per maand voor de website van de club wedstrijdverslagen schrijven voor de jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. Deze wedstrijdverslagen worden geschreven aan de hand van telefonisch contact met de jeugdtrainers na afloop van een wedstrijd.

Heb je een vlotte pen en wil je op zaterdagen de sportieve verrichtingen van onze jeugdteams op (digitaal) papier zetten? Zodat alle Eagles-volgers op de hoogte blijven van de wekelijkse prestaties van de roodgele toekomst? Stuur dan een e-mail met je curriculum vitae (inclusief korte motivatie) naar Steef Alblas (s.alblas@ga-eagles.nl).