De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/2019 het Home van ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die seizoenkaarthouders voor in de rubriek ‘Vaktaal’.

In de Matchday! van Go Ahead Eagles – FC Twente kwam Eric Jonkman (56 jaar – vak 14) aan het woord.

Sinds wanneer ben je supporter van Go Ahead Eagles?
Toen ik vanuit Raalte naar de LEAO in Deventer ging, werd ik door Deventer jongens al door het ‘virus’ aangestoken. Vanaf mijn 20e komen we met een groepje Raaltenaren al in De Adelaarshorst. Dat is altijd supergezellig. Inmiddels gaat mijn zoon Gijs (17) ook mee. Af en toe bezoeken we ook uitwedstrijden.

Wat is je mooiste Eagles-moment?
Begin jaren tachtig zag ik het debuut van René Eijkelkamp. Hij komt uit Dalfsen, dichtbij Raalte. Hij scoorde meteen vanaf zo’n twintig meter met een geweldig schot.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wie is je favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’?
Ooit ben ik in Laren bij Kenny Teijsse thuis geweest. Hij wilde een uit hout gezaagde adelaar, wat ik voor mijn werk doe. In ruil voor een voetbalshirt en z’n voetbalschoenen hebben we dat afgeleverd. Op de Open Dag van Go Ahead Eagles staan we ook vaak met onze Houthakkers Roadshow om adelaars te zagen.

Hoe is de sfeer in vak 14?
Het is erg gaaf om samen te juichen en samen een wedstrijd te beleven. Ik zit ook precies op de middenlijn, pal vooraan, en ben dus altijd in beeld op tv. Als ik een nieuwe jas aanheb, spreken de mensen in Raalte me erop aan, hahaha.

Wat is de meest bijzondere wedstrijd die je hebt gezien?
Dat zijn er zoveel geweest. Elke wedstrijd tegen Zwolle bijvoorbeeld. Maar de eerste promotie in 2013 was wel héél speciaal.

Wat is je verwachting voor de rest van het seizoen?
We presteren al ver boven verwachting. De nacompetitie halen zou al mooi zijn. Ik weet ook niet of we wel moeten promoveren. Onderaan bungelen in de Eredivisie is ook niks. Dan liever nog een seizoen in de Eerste Divisie meestrijden om het kampioenschap.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – FC Twente

Wil je ook je verhaal doen in de rubriek Vaktaal? Stuur een e-mail naar pers@ga-eagles.nl met je naam en je vak!