De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/19 weer het Home of ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die seizoenkaarthouders voor in de rubriek ‘Vaktaal’.

In de Matchday! van Go Ahead Eagles – SC Cambuur kwam Stephan Trentelman (vak 20) aan het woord.

Stephan, sinds wanneer ben je Eagles-supporter?
Op m’n derde verhuisden mijn ouders van Deventer naar Holten. Mijn vader was al aanhanger van de club, hield plakboeken bij en kende veel spelers persoonlijk. Later ging ik ook een echt plakboek bijhouden. Vanaf mijn 12e was ik aanhanger van Go Ahead Eagles en kwam ik af en toe in De Adelaarshorst.

Sinds wanneer ben je seizoenkaarthouder?
Op mijn 20e kreeg ik mijn eerste seizoenkaart. Heb wel zo’n beetje overal gezeten in het stadion. Op de hoofdtribune kon je destijds bijvoorbeeld gewoon een praatje maken met de spelersvrouwen.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat is je mooiste Eagles-moment?
De eerste promotie zal ik nooit vergeten. In het seizoen 1991/92 maakte Alfons Arts in de nacompetitie uit tegen FC Den Haag een treffer. Omdat we thuis ook al gewonnen hadden, promoveerden we.

Wie was / is je favoriete Eagles-speler?
De huidige assistent-trainer Marco Heering is me altijd bijgebleven. Hij was net als ik een snelle rechtsbuiten, had een matje en kwam uit de streek. Van het huidige elftal kan Jeff Stans me ook bekoren, een mooie speler die altijd hard werkt. En prachtig hoe hij het publiek soms opjut.

Hoe is de sfeer in vak 20?
Ik leef fanatiek mee. Soms zeggen mensen wel eens tegen mij: ‘Houd toch je mond’. Maar als je rust wil, ga je maar naar het theater of zo. Het is een fijn vak, waar ik me veilig voel. En uit zelfbescherming ga ik niet bij de erg fanatieke aanhang staan.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat is je verwachting voor het seizoen 2018/19?
John Stegeman spreekt het tegen, maar we gaan om de titel meedoen. Als je tegen alle toppers punten pakt en een brede selectie hebt, dan kan dat niet anders. Stegeman staat ook bijna de hele wedstrijd. Dan kijk je als speler wel uit om te verzaken.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – SC Cambuur

Wil jij ook je verhaal doen in de rubriek Vaktaal? Stuur een e-mail naar pers@ga-eagles.nl met je naam en je vak!