De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/19 weer het Home van ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die seizoenkaarthouders voor in de rubriek ‘Vaktaal’.

In de Matchday! van Go Ahead Eagles – Almere City FC kwam Donné Kuster (vak 7) aan het woord.

Sinds wanneer ben je Eagles-supporter?
Ik ben al jaren liefhebber van de club. Als het enigszins uitkwam, ging ik kijken. Maar omdat mijn (stief)vader Marco Heering de afgelopen jaren als assistent-trainer bij Almere City FC zat, ging ik ook veel bij die club kijken. Nu loop ik stage bij de commerciële afdeling van Go Ahead Eagles en help bij thuiswedstrijden onder andere in de kassaruimte.

Sinds wanneer ben je seizoenkaarthouder?
De clubliefde voor Go Ahead Eagles is er altijd geweest. Mijn vriendengroep komt hier ook vaak. Dit jaar heb ik voor het eerst een seizoenkaart. Gezellig bij mijn vrienden uit Wijhe. Verder ga ik naar vrijwel alle uitwedstrijden. Met uitzondering van wedstrijden op zondagmiddag, want dan moet ik vaak werken.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat is dit seizoen je mooiste Eagles-moment?
Dat was meteen de eerste wedstrijd van dit seizoen. Tegen Jong FC Utrecht wonnen we met 5-0. Wát een sfeer en beleving in het stadion, zeg! De uitwedstrijd bij FC Twente was trouwens ook wel erg gaaf.

Wie is je favoriete Eagles-speler?
Daar moet ik even over nadenken, maar ik ga voor Julius Bliek. Hij speelt niet altijd, maar is – zeker op de B-side – een publiekslieveling omdat hij er altijd vol voor gaat. En dat verhaal met die bolussen spreekt mij ook erg aan.

Wil je nog iets kwijt?
Ik weet dat de club er mee bezig is om de toegangspoortjes bij de tribunes iets gebruiksvriendelijker te maken. In principe werkt het allemaal perfect, maar als het druk is, komt het nog wel eens voor dat mensen hun ticket moeten reactiveren bij de kassa. Maar zoals gezegd: er wordt door de club hard gewerkt aan een oplossing.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – Almere City FC

Wil je ook je verhaal doen in de rubriek Vaktaal? Stuur een e-mail naar pers@ga-eagles.nl met je naam en je vak!