De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/2019 het Home van ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Vandaag in Matchday: Marleen Janssen (34 jaar, rolstoelvak RS1).

Sinds wanneer ben je supporter van Go Ahead Eagles, Marleen?
Als 8-jarige keek ik al vanuit mijn slaapkamerraam op het trainingsveld. Op mijn 11e mocht ik een keer mee en ik vond het meteen fantastisch. Hoe het publiek letterlijk de hekken invloog bij een doelpunt, geweldig! Vervolgens ben ik altijd fan gebleven.

Sinds wanneer ben je seizoenkaarthouder?
Ik kreeg meteen een seizoenkaart en heb die sindsdien altijd gehad. Eerst in vak H, wat nu vak 8 is, maar altijd op de B-side. Ik heb zelfs ooit in een volle Adelaarshorst gescoord! Dat was in de rust tijdens het schieten op de reservedoelman. Ik scoorde toen tegen tweede keeper Patrick Wolbers.

Wat is het mooiste Eagles-moment dat je hebt meegemaakt?
Dat was een gehavende Marnix Kolder die in 2013 de gelijkmaker scoorde tegen Feyenoord. Het stadion ontplofte bijna!

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wie was / is je favoriete Eagles-speler?
Dit seizoen is Jaroslav Navrátil veruit de beste speler. Hij is bijna te goed voor Go Ahead Eagles. Na al die jaren is het moeilijk kiezen. Ik ga voor Hendrie Krüzen. Die ging er altijd voor. Hij was een van de betere middenvelders die we hebben gehad.

Hoe is de sfeer in rolstoelvak RS1?
Hoewel ik veel liever op de B-side sta, kun je het zo vlak langs de lijn wel goed zien. Het overzicht ontbreekt echter wel een beetje en de beleving is natuurlijk heel anders. Maar ik ben blij dat ik nog naar het stadion kan gaan! We zijn de mooiste club van Nederland!

Wat zijn je verwachtingen voor de play-offs?
We maken zeker kans in de play-offs. Ik heb er wel vertrouwen in.

Tekst gaat verder onder foto.


 
HELP MARLEEN OM WEER MOBIEL TE WORDEN!
In 2016 is Marleen invalide geraakt. Aanvankelijk was het vrij onschuldig bot- en kraakbeenletsel in haar linkerenkel. In plaats van na drie dagen weer te kunnen lopen, werd het een lange medische weg. Uiteindelijk kreeg ze ook in haar rechterenkel bot- en kraakbeenletsel en in haar linkerenkel kwam er posttraumatische dystrofie bij. De ziekte verergert niet, maar Marleen zal nooit meer kunnen lopen.

Maria, de moeder van Marleen, heeft een crowdfund-actie op touw gezet om haar dochter aan een aangepaste auto te helpen. Zelf is Maria ernstig ziek en op deze manier hoopt ze dat Marleen haar mobiliteit en de voor haar belangrijke vrijheid weer terugkrijgt. Je kunt Marleen helpen door hier een bedrag te doneren. Elke bijdrage is welkom. Namens Marleen en Maria: ontzettend bedankt!