De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/19 weer het Home of ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die seizoenkaarthouders voor in de rubriek ‘Vaktaal’.

In de Matchday! van Go Ahead Eagles – TOP Oss kwam Dennis Holtdijk (vak 20) aan het woord.

Dennis, sinds wanneer ben je Eagles-supporter?
Vanaf 1992 bezocht ik als 16-jarige jongen al af en toe wedstrijden van Go Ahead. We vertrokken vaak pas een uur voor de wedstrijd uit Epe en kochten dan een kaartje voor vak 7, naast de B-side. Mijn eerste wedstrijd was tegen Feyenoord. József Kiprich maakte toen de gelijkmaker. Dat was balen, maar de hele entourage maakte veel indruk.


 
Sinds wanneer ben je seizoenkaarthouder?
Nadat ik een relatie kreeg met, hoe toevallig, de zus van John Stegeman, bezocht ik alle wedstrijden toen hij bij Go Ahead voetbalde. Helaas vertrok John na drie seizoenen, maar ik wist het zeker: Go Ahead Eagles is mijn club en direct daarna heb ik een seizoenkaart gekocht. Natuurlijk heel veel andere wedstrijden bezocht waar John voetbalde of trainer was, maar bij de Eagles was het altijd weer thuiskomen.

Wat is je mooiste Eagles-moment?
Behalve die eerste wedstrijd tegen Feyenoord, was dat de gewonnen bekerkwartfinale in 2010 tegen NAC. In Breda wonnen we verrassend met 1-2. Dat was ook de tijd dat je drie maanden kon teren op een goede wedstrijd. Dan bleef je maandenlang trots op je club.


 
Wie was / is je favoriete Eagles-speler?
Ik houd vooral van snelle aanvallers, zoals bijvoorbeeld Jaroslav Navrátil. In de beginjaren heb ik echt genoten van Victor Sikora. Zo’n jongen van de club die het tot international schopt.

Hoe is de sfeer in vak 20?
Die is echt super. Er zit van alles door elkaar, jong en oud, en er wordt veel gezongen.

Wat is je verwachting voor dit seizoen?
We zijn er nog lang niet. We moeten met dezelfde passie het elftal blijven steunen. Ook als het even wat minder gaat. Een plek bij de eerste vijf moet haalbaar zijn.

Wil je nog iets kwijt?
De Leo Halle is een prachtige tribune met prima faciliteiten, alleen is het erg druk in de rust bij de horecapunten. Misschien dat het een idee is om tijdens de wedstrijd de horecapunten open te laten.


 
Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – TOP Oss

Wil jij ook je verhaal doen in de rubriek Vaktaal? Stuur een e-mail naar pers@ga-eagles.nl met je naam en je vak!