De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/2019 weer het Home van ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die seizoenkaarthouders voor in de rubriek ‘Vaktaal’.

In de Matchday! van Go Ahead Eagles – FC Eindhoven kwam Henri van de Wetering (vak 8) aan het woord.

Sinds wanneer ben je Eagles-supporter?
In 1978 ging ik al voor de eerste keer mee met mijn vader en opa. Destijds wisten we ons tegen FC Amsterdam te handhaven in de Eredivisie.

Sinds wanneer ben je seizoenkaarthouder?
Op mijn 11e kreeg ik mijn eerste seizoenkaart. Op één à twee jaar na heb ik sindsdien altijd een seizoenkaart gehad. De laatste 25 jaar sta ik met een grote groep vrienden, mijn vriendin Sandra en onze zonen en pluszoon op de B-side. Met uitwedstrijden gaan we ook vaak mee.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat zijn voor jou de mooiste Eagles-momenten?
De promotiewedstrijden in 1992 en 2013 zijn dé momenten voor mij. Vooral die van 2013 was echt geweldig na 17 jaar Eerste Divisie.

Wie is je favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’?
De echte Deventenaar Cees van Kooten is mijn favoriet vanwege zijn onverzettelijkheid. Hij bewees dat je met hard werken een eind kunt komen. Net zoals onze drie helden met de lange matjes – Heering, Bosvelt en Hulshoff – die gelukkig alle drie weer actief zijn voor Go Ahead.

Wil je verder nog iets kwijt over de club?
De club is goed bezig met professionalisering, maar de supporters mogen niet uit het oog worden verloren. Want zonder hen is er geen club!

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – FC Eindhoven

Wil je ook je verhaal doen in de rubriek Vaktaal? Stuur een e-mail naar pers@ga-eagles.nl met je naam en je vak!