De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/2019 weer het Home van ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die seizoenkaarthouders voor in de rubriek ‘Vaktaal’.

In de Matchday! van Go Ahead Eagles – MVV Maastricht kwam Miranda Wichers (vak 10) aan het woord.

Sinds wanneer ben je seizoenkaarthouder van Go Ahead Eagles?
In het begin ging ik alleen af en toe kijken in De Adelaarshorst. Maar nadat mijn man en zoon Sander al enkele jaren een seizoenkaart hadden, kocht ik er vier jaar geleden voor mezelf ook eentje. Mijn zoon heeft nu geen tijd meer om wekelijks te gaan, dus ik zit nu naast mijn man. En eigenlijk is er ook een derde stoeltje… Die blijft leeg en dient als ‘biertafeltje’ voor ons en vrienden daarnaast.

Wat is je mooiste Eagles-moment?
Het mooiste was de promotie naar de Eredivisie. Ik baal er nog steeds van dat ik er in 2016 niet bij was in Doetinchem. Daarna zijn we naar het stadion gegaan om het te vieren.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wie waren of zijn je favoriete Eagles-spelers?
Dat zijn Bart Vriends en Randy Wolters. Voor mijn 50e verjaardag had een vriendin van me een verjaardagsboodschap van hen opgenomen. Dat werd vertoond tijdens het feest. In de huidige selectie is Thomas Verheydt mijn favoriete speler. Dat is een echte stormram die zich het kaas niet van het brood laat eten. Daar houd ik wel van.

Hoe is de sfeer in vak 10?
Ik ben best wel fanatiek met schreeuwen, joelen en fluiten. De sfeer in vak 10 is echt geweldig. We zijn bijna bevriend. Maar de hele sfeer in het stadion is grandioos. We zitten vlak naast de B-side en dat heen-en-weer zingen van het hele stadion geeft mij kippenvel.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – MVV Maastricht

Wil je ook je verhaal doen in de rubriek Vaktaal? Stuur een e-mail naar pers@ga-eagles.nl met je naam en je vak!