De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/19 weer het Home of ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die seizoenkaarthouders voor in de rubriek ‘Vaktaal’. In de Matchday! van Go Ahead Eagles – Sparta Rotterdam kwam Wouter Groot Lipman (vak 14) aan het woord.

Eagles-supporter sinds:
Toen ik in groep 7/8 zat, ging ik voor het eerst met mijn vader mee. Net zoals zovelen in De Adelaarshorst ben ook ik dus ooit begonnen aan de hand van m’n vader. De ingang van ons vak was nog aan de Brinkgreverweg. Op het fietsje kwam ik uit Schalkhaar of Diepenveen, waar we toen woonden. Nu zit ik al weer heel wat jaartjes in vak 14. Precies tegenover de ‘uit-dugout’, waar we een prima overzicht hebben.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Seizoenkaarthouder sinds:
Na een paar jaar niet te zijn geweest, ben ik met andere vrienden in vak 14 beland. Dat was kort voor de eerste renovatie met de stoeltjes van AZ. We zijn nu met z’n vijven. Al met al ben ik zo’n 20 jaar seizoenkaarthouder. Vorig jaar was ik trainer van Nieuw-Heeten en kon ik vaak niet gaan, omdat we op vrijdagavond trainden. Vorig seizoen heb ik zelfs geen enkele overwinning gezien… Dit seizoen ben ik trainer van Broekland en trainen we op donderdag. Ik zal alleen de zondagmiddagwedstrijden missen.

Hoe kijkt een trainer naar de Eagles:
Omdat ik nu eindverantwoordelijke ben van een eerste elftal, kijk ik vaker naar het tactische gedeelte. Ik kijk nu specifieker naar de omschakeling en de restverdediging, maar ook de aanvallende backs waar ik een liefhebber van ben. Toen Harry Decheiver tijdelijk hoofdtrainer was, zag ik meteen zijn hand in het elftal. Bij hem heb ik mijn TC2 behaald.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Favoriete Eagles-speler:
In het huidige elftal heb ik een zwak voor Jeff Stans, die een cruciale rol in het elftal heeft en veel arbeid verricht. All-time is lastig, maar ik vind het mooi dat een jongen uit de regio zoals Maikel Kieftenbeld zich sterk heeft ontwikkeld en een mooie carrière heeft opgebouwd.

Sfeer in vak 14:
Omdat altijd dezelfde mensen om ons heen zitten, maak je snel een praatje. Het is erg gemoedelijk. Soms is het wel kritisch natuurlijk. Maar dit stoeltje geef ik nooit op, want dit is zó’n mooie plek.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – Sparta Rotterdam

Wil jij ook je verhaal doen in de rubriek Vaktaal? Stuur dan een email naar pers@ga-eagles.nl met je naam en je vak!