De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/2019 weer het Home van ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die seizoenkaarthouders voor in de rubriek ‘Vaktaal’.

In de Matchday! van Go Ahead Eagles – NEC kwam Marcel Hagen (vak 6) aan het woord.

Sinds wanneer ben je Eagles-supporter?
Begin jaren negentig van de vorige eeuw zaten we elke twee weken met een groep vrienden op de IJsseltribune. Dat was de tijd van Heering, Bosvelt, Michels en Hulshoff. Het merendeel van onze groep kwam uit Mariënheem en je kon de auto nog dicht bij het stadion parkeren. Op een gegeven moment ga je trouwen, komen er kinderen en ga je iets minder vaak. Maar fan blijf je altijd.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Sinds wanneer ben je seizoenkaarthouder?
In 2013 werd onze zoon Lars (15) lid van de Kidsclub en zat ik regelmatig op het gezinsdeel van de Leo Halle tribune. En vanaf 2016 hebben we samen een seizoenkaart voor vak 6. Mijn andere zoon Thijs (16) en mijn schoonvader gaan ook vaak mee.

Wat is je mooiste Eagles-moment?
Dat was de wedstrijd in Emmen tegen Ferencváros. Lars mocht het veld oplopen met een speler, al was het helaas geen speler van de Eagles. Het was die dag bloedheet, maar alles was perfect geregeld.

Wie is je favoriete Eagles-speler?
Van het huidige team is dat Julius Bliek. Zijn tomeloze inzet en voorop lopen in de strijd spreken me erg aan. En vroeger was ik fan van de beroemde rechterkant: Bosvelt, Heering en Hulshoff. Verder vergeet ik nooit die opmerkelijke doelman Peter Rufai, die toch maar mooi de Africa Cup heeft gewonnen.


Voorafgaand aan Go Ahead Eagles – FC Eindhoven bracht Marcel Hagen op 1 februari 2019 samen met zijn schoonvader een bezoek aan de radiokamer van De Adelaarshorst. (Foto: Henny Meyerink)

Hoe is de sfeer in vak 6?
In vak 6 ben je júíst voor de sfeer! Dat is het leukste. Veel schreeuwen en zingen om je club aan te moedigen.

Wil je verder nog iets kwijt?
Dat we een geweldig stadion hebben. De rode, gemetselde stenen geven een prachtige Engelse sfeer. Eigenlijk moeten we de hoeken ook nooit dicht bouwen, dat maakt het juist fantastisch. Daarvoor kom ik ook naar het stadion.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – NEC

Wil je ook je verhaal doen in de rubriek Vaktaal? Stuur een e-mail naar pers@ga-eagles.nl met je naam en je vak!