De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/19 weer het Home van ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die seizoenkaarthouders voor in de rubriek ‘Vaktaal’.

In de Matchday! van Go Ahead Eagles – Helmond Sport kwam Johan Vosmeijer (vak 13) aan het woord.

Sinds wanneer bent u Eagles-supporter?
Vanaf mijn 10e/11e jaar kom ik al in het stadion. Ik ben nu 81 jaar, dus reken maar uit: zo’n 50 jaar. Als kind liep ik met onder meer mijn vader vanaf de Zandweerd naar de Vetkampstraat, waar je in het ‘kippenhok’ terecht kwam. Mijn vader ging ooit nog naar het veld aan de IJssel.

Sinds wanneer bent u seizoenkaarthouder?
Nadat ik jarenlang wekelijks een los kaartje kocht, heb ik zo’n 30 jaar geleden voor het eerst een seizoenkaart aangeschaft. Ook heb ik nog een tijd het veld na afloop ‘aangetrapt’. En nu komen we alweer een jaar of tien elke maandag- en vrijdagmiddag met een groepje oudere, fanatieke fans samen in het supportershome. We praten dan over voetbal, maar natuurlijk ook over andere zaken.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wie is uw favoriete Eagles-speler?
Mijn voorkeur gaat uit naar Richard van der Venne en Jeff Stans. Dat zijn harde werkers, die het spel kunnen verdelen. Het hele elftal werkt trouwens hard. Het is nu weer leuk om te gaan kijken.

Hoe is de sfeer in vak 13?
Ik heb een prima plek in vak 13, waar gezellige, leuke mensen zitten. Mijn zoon Chris zit naast me. Mijn kleinkinderen gaan ook geregeld mee met hun aanhang. Omdat mijn vader ook al Eagles-supporter was, zijn er dus vier generaties Vosmeijer aanhanger van de club.

Wilt u verder nog iets kwijt?
Het is geweldig dat de Supportersvereniging haar Home beschikbaar stelt voor ons. Een bedankje is op z’n plaats.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – Helmond Sport

Wil jij ook je verhaal doen in de rubriek Vaktaal? Stuur een e-mail naar pers@ga-eagles.nl met je naam en je vak!