De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/19 weer het Home of ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die seizoenkaarthouders voor in de rubriek ‘Vaktaal’.

In de Matchday! van Go Ahead Eagles – FC Dordrecht kwam Nico Pluim (vak 11) aan het woord.

Nico, sinds wanneer ben je Eagles-supporter?
Als kleine jongen mocht ik voor een kwartje al mee met mijn vader. We stonden dan op het ‘kippenhok’ (huidige Leo Halle-tribune, red.) of op de IJsseltribune. Net als zovelen heb ik dus de sfeer en cultuur van de club van huis uit meegekregen.

Sinds wanneer ben je seizoenkaarthouder?
Vanaf mijn 15e had ik mijn eigen seizoenkaart. Ik zat op verschillende plekken. Op mijn 30e werd ik steward. Zo’n 18 jaar heb ik dat gedaan, waarvan een groot deel als hoofdsteward op de Brinkgreverweg-tribune. Inmiddels zit ik alweer een jaar of vijf samen met mijn zoon Ruben in vak 11 op de IJsseltribune. Mooi op de 16-meterlijn en dichtbij de fanatieke aanhang. Vooral de wisselwerking tussen de drie tribunes vind ik prachtig.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat is je mooiste Eagles-moment?
Dat is zonder twijfel de wedstrijd tegen FC Amsterdam. Ik weet niet meer precies wanneer: eind jaren zeventig? Wie verloor, zou degraderen. Met 0-0 bij rust viel de eigenlijk zwaar geblesseerde Cees van Kooten in. Uiteindelijk wonnen we met 2-0 door twee doelpunten van Stef Walbeek en bleven we erin. Wat een wedstrijd was dat! En wat een ontlading!

Wie is je favoriete Eagles-speler?
In het huidige team is dat Istvan Bakx. Met zijn werkhouding en overzicht kan hij het verschil maken. Hij is dus terecht gekozen tot beste speler van de eerste periode.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat is je verwachting voor het seizoen 2018/19?
Gelukkig laat John Stegeman de spelers met beide benen op de grond staan. Met dit team verwacht ik wel dat we mee kunnen doen om de titel. Maar mocht het even wat minder gaan, dan moet iedereen ook achter Stegeman en het team blijven staan. En niet meteen witte zakdoekjes. Geef dit team de kans om te bouwen.

Wil je nog iets kwijt?
Zowel voor fanatieke supporters als voor stewards is respect erg belangrijk. Je bent namelijk allebei voor Go Ahead. Je geeft en je krijgt respect.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – FC Dordrecht

Wil jij ook je verhaal doen in de rubriek Vaktaal? Stuur een e-mail naar pers@ga-eagles.nl met je naam en je vak!